Liigajoukkueen uusi hyökkääjä ei tullut Suomeen kevyin tavoittein – ajatuksena heti ykkössentterin paikka: ”Haluan olla jäällä vaikeimmillakin hetkillä”

© Kuva: Getty Images

Jukurien uusi hyökkääjä Simon Stransky kertoo tsekkiläisessä Sport-lehdessä, että hän haluaa pelata Mikkelissä isossa roolissa. Kaksivuotisella sopimuksella Jukureihin siirtynyt pelaaja tavoittelee yksiselitteisesti ykkösentterin paikkaa.

– Tietenkin minun pitää lunastaa paikkani omilla peliesityksilläni. Haluan olla jäällä vaikeimmillakin hetkillä, ostravalaislähtöinen hyökkääjä sanoo.

Pelaajalla on alla pari vaikeampaa kautta. HC Vitkovicessa, Tsekin pääsarjassa hän iski tällä kaudella 36 pelissä tehot 9+6=15 (-14), HC Kometa Brnossa syntyi lainalla 13 ottelussa pisteet 2+2=4 (-1).

Toisaalta Kometassa pelaaja kertoo saaneensa runsaasti oppia tulevaan tähtipelaajilta. Nyt hän haluaa keskittyä vain Suomessa pelaamiseen. Ennen sitä tsekkiläinen treenaa veljensä Matej Stranskyn sekä NHL:ssä pelaavien Roman Polakin ja Radek Faksan, ja Lukossa puolustavan Lukas Klokin kanssa.

Klokin kommenttien perusteella Stransky uskoo Suomen Liigan sopivan hänelle hyvin, sillä peli on nopeaa, teknistä ja kokonaisvaltaista. Suomeen ja Jukureihin hän kertoo saapuvansa erittäin motivoituneena rakentamaan uraansa eteenpäin.

Jukurien uusi kasvo ehtii myös laittamaan terveisiä Pelicansin Patrik Bartosakille, joka pisti Stranskylle haasteen. Tämä arvelee, että maalien tekeminen Bartosakille voi olla haastavaa.

Stransky on edustanut Tsekkiä muun muassa A-maajoukkueen harjoitusotteluissa ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.