Edessä megapitkä loma: NHL suunnittelee osalle joukkueista monia erikoisoikeuksia!

© Kuva: Getty Images

NHL:n ratkaisu jatkaa kautta 24 joukkueen pudotuspeliformaatilla tarkoitti samalla Buffalo Sabresille, New Jersey Devilsille, Ottawa Senatorsille, Detroit Red Wingsille, Anaheim Ducksille, Los Angeles Kingsille sekä San Jose Sharksille sesongin päättymistä.

Seitsikon kesälomasta saattaa tulla jopa yli yhdeksän kuukauden mittainen, mikäli NHL-komissaari Gary Bettmanin paljastama skenaario seuraavan kauden mahdollisesta alkamisesta vasta tammikuussa 2021 toteutuisi.

NHL saattaakin antaa jatkopelien ulkopuolelle jääneille joukkueille mahdollisuuden muista poikkeavaan ohjelmaan tulevana syksynä.

Sarjan varakomissaari Bill Daly ei vielä ottanut kantaa siihen, kuuluuko erikoisoikeuksiin esimerkiksi lupa aloittaa uuteen kauteen valmistavat harjoitusleirit muita aiemmin tai mahdollisuus pelata keskenään harjoituspelejä.

– Meillä on tällä hetkellä paljon asioita mietittävänä, mutta olemme kilpailullisia asioita kohtaan hienovaraisia. Saatamme hyvinkin luoda harjoituskaudelle erilaisia sääntöjä, sillä emme ole koskaan aiemmin olleet tällaisessa tilanteessa ja harvinaiset tilanteet vaativat joskus harvinaisia toimenpiteitä, Daly totesi TSN:n mukaan.

LUE MYÖS: Näin pamput kommentoivat jatkuvan NHL-sesongin tulevaisuuden speksejä – entä mitä käy ensi kaudelle?

LUE MYÖS: Vahvistus tuli! NHL-kausi jatkuu – katso pudotuspeliparit täältä