TPS:ssä todettiin koronavirustartunta – HIFK-pelaaja lyttäsi toiminnan totaalisesti: ”Täysin käsittämätöntä”

© Kuva: Juha Tamminen

Nykyään muun muassa kuulantyöntäjävalmentajana toimiva Conny Karlsson otti Twitter-tilillään kantaa TPS:ssä todettuun koronavirustartuntaan.

Mediassa levisi alkuviikosta ensiksi huhu ja sitten tieto TPS:n tiedottamana, että seuran A-juniorilla on tartunta. Se oli tarttunut vapaa-ajalla. Lisäksi liigaryhmästä kaksi pelaajaa on nyt karanteenissa.

– Mistä tartunta on tullut? Ovatko pelaajat varomattomia treenien ulkopuolella? Carlsson kyseenalaisti ensiksi.

– Onneksi harjoittelevat pienryhmissä, mut onko siinäkään mitään järkeä? Varsinkin nyt, kun veikkaan, et kausi ei ala ajallaan, ainakaan ei harjoitusottelut elokuussa.

TPS tiedotti virus-uutisoinnin jälkeen, että arki jatkuu suunnitellusti turvallisessa ympäristössä ohjeita noudattaen niin vapaa-ajalla kuin treeneissä.

– Tässä kohtaa tulee esille vastuullisuus siihen, että yleisiä annettuja ohjeita noudatetaan ja joukkueen lääkärin tarkennettuja ohjeita noudatetaan, TPS:n lääkäri Niklas Lindblad kertoi.

HIFK-hyökkääjä Lennart Petrell antoi painavan vastauksen.

– Täysin käsittämätöntä. Missään nimessä ei pitäisi harjoitella edes pienryhmissä. Jääkiekossa ikävä kyllä vallitsee monessa paikassa vielä ”kyttäyskulttuuri”.

– Edes pandemia ei saa luottamaan yksilön laadukkaaseen harjoitteluun ilman valvontaa, helsinkiläisten kapteenistoon viime kausina kuulunut hyökkääjä latasi.