Liigassakin pelannut tehopakki suuntaa Mestiksen yllättäjän leiriin – ”Hankinta on juuri sitä, mitä lääkäri määrää tässä kohtaa”

© Kuva: Getty Images

Mestis-joukkue IPK tiedotti kotisivuillaan, että se vahvistuu sarjan puolustajien viime kauden pistepörssin kolmanneksi tehokkaimmalla pelaajalla. Aapo Ahola siirtyy Iisalmeen vuoden mittaisella sopimuksella.

– Tarvitsimme kiekollista osaamista puolustukseen, kun Saku (Kinnunen) siirtyy Ruotsiin tulevalle kaudelle. Aapon hankinta on juuri sitä, mitä lääkäri määrää tässä kohtaa. Hänellä on todellista erikoisosaamista varsinkin ylivoimalla, IPK:n GM Jarmo Ylisipola valaisi.

Tehopakki saapuu Iisalmeen Heinolan Peliitoista, jossa hän iski kauden 2019-20 47 pelissä tehot 8+26=34 (-8). Toissa kaudella Ahola viiletti lisäksi Pelicansin A-nuorissa ja liigajoukkueessa. Siellä keravalaislähtöinen puolustaja ehti avaamaan maalitilinsä.

– Tykkään hyökätä, ja suurimmat vahvuuteni ovat ylivoimalla. Viime kausi meni pisteiden valossa hyvin, mutta pystyn parantamaankin paljon pelaamistani, pelaaja sanoi.

IPK sijoittui kesken jääneen Mestiksen runkosarjassa upeasti ja todella yllättävästi toiseksi. Aholan ex-joukkue Peliitat puolestaan jämähti toiseksi viimeiseksi.

– Hyvä fiilis päästä hyvään joukkueeseen sekä organisaatioon. Joukkueemme vaikuttaa tällä hetkellä erittäin hyvältä. Iisalmesta en paljoa vielä tiedä, mutta olen kuullut kaupungista paljon hyvää, päätti Ahola.