KalPa-hyökkääjä Balazs Sebok viettää tällä hetkellä aikaa kotimaassaan Unkarissa.

25-vuotias keskushyökkääjä kertoo Liigan virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa hypänneensä lentokoneeseen lähes saman tien viimeisen ottelun jälkeen.

Budapestissä asusteleva Sebok on pysynyt viimeiset viikot lähinnä asunnossaan. Kaikki paikat ovat hänen mukaansa Suomen tapaan kiinni.

Jo juniori-iässä reilut kymmenen vuotta sitten Suomeen saapunut Sebok nousi päättyneellä kaudella jo kuopiolaisten ykkössentteriksi ja iski Liiga-uransa piste-ennätyksen, kun 59 ottelun saldo oli komea 8+33=41.

Huippusuoritusten taustalla on yksinkertainen syy.

– Olin terveenä koko kauden. Aiemmin oli ongelmia sen kanssa. Tein hyvän kesätreenin ja kuitenkin aloitin aika huonosti. Startti ei ollut niin hyvä kuin halusin, mutta kun kausi eteni, niin minullekin löytyi hyvä ketju. Sen kanssa koko paketti toimi hyvin, ja joukkuekin pelasi hyvin, Sebok toteaa.

Tulevalle kaudelle löytyy myös yksi selkeä parannuskohde: maalinteko. Häkkejä syntyy syöttöpisteisiin verrattuna melko vähän.

– Yritän tehdä enemmän maaleja enemmän kuin viime aikoina. Se on ollut tavoitteena, mutta kyllä yritän aina löytää vapaan mailan, jos se vaan löytyy. Olemme (valmentaja Tommi) Miettisen kanssa jumpanneet aika paljon, että pitäisi vetää enemmän ja laittaa kiekkoa maalille, koska siellä tapahtuu hyviä asioita. Syöttöjäkin tulisi minun ”ribareista”. Yritän parantaa ensi kaudella tuossa osastossa, Sebok toteaa.