Kiekkoilijoita edustava Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) ottaa nettisivullaan kantaa Liiga-pelaajien koronavirusajan harjoitteluun.

Pelaajien harjoitteluvapaa päättyy 14.huhtikuuta ja Pelaajayhdistys muistuttaa, että Suomi on asetettu 13.toukokuuta asti poikkeustilaan, joka kieltää esimerkiksi yli kymmenen hengen kokoontumiset.

Käytännössä sääntö estää joukkueharjoitukset, mutta suositus lähikontaktien välttämisestä vaikeuttaa myös harjoittelua pienemmissä ryhmissä.

– On täysin selvää, että pienryhmäharjoittelun suorittaminen on vallitsevassa tilanteessa riskialtista. Siten sellaiseen osallistuminen pitäisi olla täysin pelaajan harkinnasta riippuvainen, Pelaajayhdistys korostaa jäsenilleen suuntaamassaan tiedotteessa ja jatkaa:

– Työnantajan eli seurojen, velvollisuutena on tässä tilanteessa huolehtia tartuntariskin minimoimisesta. Jos seurat poikkeuksellisesti haluavat aloittaa pienryhmäharjoittelun ja velvoittavat pelaajat siihen, tätä koskeva päätös/ilmoitus on annettava kirjallisesti ja samassa yhteydessä seurojen annettava ohjeistus siitä, miten työ eli harjoittelu suoritetaan tartuntariski välttäen.

Pelaajayhdistyksen näkemyksen mukaan tartuntariskiä ei voida turvavälein tai muutenkaan välttää pienryhmäharjoittelussa ja katsoo että pelaajilla on työturvallisuuteensa vedoten oikeus vaatia harjoittelua itsenäisesti ja/tai etäyhteyden välityksellä vähintään 13.toukokuuta asti.

Yhdistyksen puheenjohtaja Sean Bergenheimin ja toiminnanjohtaja Jarmo Saarelan allekirjoittama ohjeistus koskee ensisijaisesti Liiga-pelaajia, mutta tiedotteessa todetaan toimintamallin olevan sama, mikäli asia konkretisoituu Mestis-pelaajien kohdalla.