Kaapo Kakon joukkuetoveri avautuu rajuista ongelmistaan – ”Se olisi voinut johtaa pahempiin seurauksiin”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakon seuratoveri Lias Anderssonin päättyneestä sesongista tuli lopulta erittäin sekava.

21-vuotias ruotsalaishyökkääjä riitautui joulukuussa New York Rangersin kanssa ja palasi seuran hyllytyksen jälkeen tammikuussa takaisin kotimaahansa pelaten loppukauden lainalla SHL:n HV71:n väreissä.

Nyt Andersson paljastaa, ettei voinut henkisesti hyvin ja kertoo tarkempia yksityiskohtia siitä, miten ongelmat alkoivat kasaantua.

– Istuin kaikki yöt pelaamassa videopelejä ja odotin vain, että ruotsalaiset heräisivät mennäkseen töihin, jolloin voisin soittaa ja puhua vähän paskaa. Ne olivat huonoja tapoja, Andersson toteaa Aftonbladetin mukaan Göteborgs-Postenin haastattelussa.

Andersson kertoo kärsineensä myös huonosta itsetunnosta.

Pahat elintavat johtivat lopulta uniongelmiin.

– Oli vaikeaa saada nukuttua ja aloin ottaa silloin tällöin unilääkkeitä. Valvoin myöhään, pelasin videopelejä. Se olisi voinut johtaa pahempiin seurauksiin, jos olisin antanut sen jatkua, Andersson muistelee.

Huippulupauksen tulevaisuus on täysin hämärän peitossa. Ura voi jatkua HV71:ssä, tai sitten Pohjois-Amerikassa, Anderssonin tulokassopimus Rangersin kanssa kattaa vielä tulevan sesongin.

– Minulla ei ole aavistustakaan mitä tapahtuu, ei mitään hiton aavistustakaan. Minä vain harjoittelen ja katsotaan sitten mitä tapahtuu. Olen kaikelle avoin. Haluaisin vain pitää hauskaa, haluaisin pelata jääkiekkoa, Andersson toteaa.

Rangersin kesän 2017 NHL-draftin ykköskierroksella varaama Andersson on pelannut taalaliigassa toistaiseksi 66 ottelua odotuksiin nähden todella vaatimattomin tehoin 3+6=9.