NHL:ssä komean valmentajauran tehnyt Bob Hartley toimii nykyään KHL:ssä Avangard Omskin päävalmentajana.

Hartley jakoi torstaina venäläismedialle tarinoitaan ajastaan Atlanta Thrashersin päävalmentajana, jolloin joukkueen ykköstähtenä toimi Ilja Kovaltshuk.

Thrashersin alkutaival NHL:ssä oli hyvinkin takkuinen, eikä tunteellisilta hetkiltä totisesti vältytty.

– En koskaan unohda sitä aamua, kun minulle annettiin potkut Thrashersista viiden vuoden pestin jälkeen. Olin menossa normaaliin videopalaveriin, kun tämä tieto yllätti minut. GM Don Waddell pyysi minua jakamaan tiedon pelaajille. Hän itki silloin, Hartley taustoitti Sport-Expressille.

Thrashersin silloinen kapteeni Kovaltshuk ei ottanut potku-uutisia hyvin vastaan.

– Tulin joukkueemme luokse, ja kerroin heille, että minut on irtisanottu tehtävistäni. Kun palasin entiselle toimistohuoneeseeni keräämään kamppeitani, niin ”Kovy” tuli luokseni kyynelet silmissään. Hän sanoi: ”Minun täytyy tavata GM nyt! He eivät saa antaa potkuja sinulle! Ongelmamme eivät johtuneet sinusta.” Sanoin hänelle sen jälkeen, että: ”Kovy, istu alas. Olen todella kiitollinen siitä kaikesta tuesta ja avusta, jota olen sinulta saanut. Asioita ei kuitenkaan tehdä täällä niin, Hartley kertoi.