New York Rangersin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist joutui kuluneen kauden aikana uuteen tilanteeseen, kun manhattanilaisseuran kaksi nuorempaa veskaria – Igor Shestjorkin ja Aleksandr Georgijev – ohittivat ruotsalaislegendan arvojärjestyksessä.

38-vuotiaalla Lundqvistilla on 8,5 miljoonan dollarin kausitulot takaavaa sopimustaan vielä tuleva sesonki jäljellä, mutta ilmaan on heitetty muun muassa mahdollisuus kontrahdin viimeisen vuoden ostamisesta ulos.

Ruotsin radion asiantuntijana toimivalla entisellä pelaajasuuruudella Per Svartvadetilla on tilanteeseen selvä mielipide.

– Tämä on Henkelle vaikea tilanne. Hän on ollut jo vuosia Manhattanin kuningas. Tuon aseman säilyttääkseen hänen olisi lopetettava ja siirryttävä jollakin tavalla Rangersin organisaation palvelukseen, Svartvadet toteaa.

Aikoinaan itsekin NHL:ssä Atlanta Thrashersissa yli 200 ottelua pelannut Svartvadet tarjoaa Lundqvistin vaihtoehdoiksi luopumisen sopimuksessaan olevasta siirrot kieltävästä pykälästä ja siirtymisen varteenotettavaan Stanley Cupia tavoittelevaan joukkueseen tai palaamisen takaisin Ruotsiin.

Näihin vaihtoehtoihin Svartvadet ei kuitenkaan usko ja suosittaa seuralegendaa ripustamaan hokkarit hyllylle.