Tiistai-illan KooKoo-HIFK-ottelun jälkeen nähtiin Kouvolassa hieno ja harvinainen hetki, kun molempien joukkueiden pelaajat kerääntyivät jonoksi ja kävivät halaamassa, sekä hyvästelemässä uransa torstaina päättävän päätuomari Jari Levosen.

Tiistain ottelu oli Levosen komean uran viimeistä edellinen ja viimeinen Kouvolassa, jossa yleisö osoitti kunniakierroksen kaukalossa tehneelle oikeudenjakajalle raivoisasti suosiotaan.

Tiistain kamppailun jälkeen 978 ottelua kotimaisessa pääsarjassa tuominneen Levosen viimeinen ottelu on torstaina pelattava Ässät-TPS-kamppailu.

Tapahtumasta ei myöskään tunteita puuttune, sillä ennen raitapaidan päälleen laittamista Levonen muistetaan pelaajauraltaan porilaisjoukkueen tulisieluisena ikitaistelijana.

Levonen nousi tuomarina todelliseksi legendaksi. Hän on voittanut seitsemästi sarjan parhaalle tuomarille jaettavan Unto Wiitala -palkinnon.

Vielä suurempi tunnustus on tullut Liiga-pelaajilta, jotka ovat valinneet Kultainen pilli –äänestyksessä hänet sarjan parhaaksi erotuomariksi peräti 15 kertaa.

Levosta kokeneempi päätuomari on ainoastaan viime kaudella pillin sivuun laittanut Timo Favorin, joka vihelsi urallaan hulppeat 1000 Liiga-ottelua.