Florida Panthers jäädyttää seuralegendaksi nousseen ex-maalivahtinsa Roberto Luongon pelipaidan ja numeron 1.

Seurahistorian ensimmäisenä pelaajana kyseisen kunnian saavan Luongon pelipaita nousee Panthersin kotihallin kattoon lauantain kotiottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

40-vuotiaan maalivahtilegendan ura taalajäillä hakee totisesti vertaistaan. Mies on pelatuissa otteluissa koko NHL:n maalivahtien tilaston kakkosena (1044). Voittotilastossa kolmesti Vezina-finalistien joukkoon selvinnyt Luongo pitää hallussaan kolmostilaa (489). Kertaalleen myös Hart-ehdokkaana ollut maalivahti pitääkin hallussaan käytännössä katsoen kaikkia Panthers-maalivahtien seuraennätyksiä. Nollapelejä mies pelasi NHL-urallaan 77 kappaletta.

Voiton päähän Stanley Cupista parhaillaan yltänyt maalivahti on voittanut lisäksi Kanadan paidassa kaksi olympiakultaa sekä kaksi MM-kultaa. Luongo päätti vuonna 1999 New York Islandersin paidassa alkaneen NHL-uransa viime kauteen. Mies edusti Islandersin ja Panthersin lisäksi NHL-tasolla myös Vancouver Canucksia.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Join us on March 7 as we raise Roberto Luongo's #1 jersey to the rafters of @thebbtcenter.

Those in attendance will not only be part of a special night in #FlaPanthers history, but will also receive a replica Luongo banner.

Get your tickets now >> bit.ly/TicketsLuongoN…