LAHTI. 19 kautta, niistä 12 kapteenina ja 14 kapteenistossa. 853 runkosarjan ottelua tehoin 102+158=260 ja 48 pudotuspeliottelua pistein 5+8=13. Yksi A-nuorten Suomen mestaruus, Liigassa muun muassa yksi hävitty pronssiottelu Lukolle.

Nyt jäljellä yksi kotipeli. Ilman katsojia. Juttu on kirjoitettu perjantaiaamuna.

Siinä Ville Kohon, SaiPa-ikonin huippu-uran mainittavia faktoja. 38-vuotias sentteri lopettaa uransa lauantaina Pelicans-peliin Lappeenrannan kisapuistossa ilman yleisöä. Koronavirus pilasi pelaajan juhlaillan – jonka hän olisi ansainnut. SaiPa oli myynyt pudotuspelipaikkojen suhteen täysin merkityksettömän pelin loppuun viimeistä vip-paikkaa myöten.

— Juttelin valmennuksen kanssa viimeksi torstaiaamuna ja sanoin, että ilman muuta haluan pelata jäljellä olevat ottelut. Viedään kausi ja ura kunnialla loppuun, sentteri miettii viitaten uransa kahteen viimeiseen otteluun.

Torstain Pelicans-SaiPa oli jääkiekkoilun antikliimaksi. Ei panosta jatkoon, ei yleisöä, ei nokkapokkia. Mutta nämä eivät vähennä Kohon uran lopun arvoa tippaakaan.

— Henkilökohtaisesti oli tosi raskasta valmistautua peliin. Viimeinen matsi on ollut pitkään mielessä ja olen mietiskellyt sitä, 38-vuotias konkari myöntää SaiPan 4-1-voiton jälkeen.

Luulisi, että läpi 2000-luvun Liigassa tahkonnut pelaaja olisi nähnyt kyseisestä sarjasta kaiken.

— Parikymmentä vuotta tässä piti heilua mukana, että tuli tämäkin nähtyä. Aina ollaan vitsailtu, että nyt on kaikki nähty, mutta ei näköjään oltu nähty kaikkea, Koho hymähtää.

Ottelussa maali- ja erätaukomusiikit sekä kuulutukset pyörivät normaalisti, mutta samalla pelaajien huudot kaikuivat kaukalossa poikkeuksellisen kovaa, kun yleisöä ei ollut.

— Ei siitä varmaan ollut hyötyä tai haittaa. Ihan samalla tavalla siellä pyritään kommunikoimaan aina. Kun on enemmän meteliä, niin pitää kommunikoida vähän kovemmalla äänellä.