Asiantuntija teki tuoreimman arvionsa NHL-varauksista – suomalaisille tulossa pettymys?

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

TSN:n toimittaja Craig Button julkaisi tuoreimman arvionsa NHL:n varausrankingista kolmen kärkikierroksen, eli 103 ensimmäisen numeron osalta.

Ykkösnimi on kanadalaislaituri Alexis Lafreniere, toistaiseksi kakkospaikalla on saksalaishyökkääjä Tim Stützle ja kolmantena kanadalaissentteri Quinton Byfield.

Suomalaisista kärkinimi on vasta 16:nnella sijalla oleva HIFK-hyökkääjä Anton Lundell. Se ei yllätä, että hän on suomalaisten kärki, mutta sijoitus kuulottaa yllättävänkin alhaiselta. Aiemmin arvio on pyörinyt kympin kärjessä.

LUE MYÖS: HIFK:n tähti kertoi haluavansa auttaa Anton Lundellia kohti NHL:n huippua – näin suomalainen suurlupaus kommentoi: ”Autetaan toisiamme…”

Sinivalkoisista ykköskierroksella menisi myös viimeisenä, eli sijalla 31 TPS-pakki Eemil Viro.

Kakkoskierrokselta NHL-seuroihin tyrkyllä olisivat KOOVEE:ssa suurimman osan pelannut hyökkääjä Roby Järventie (35.), Kärppien pakki Topi Niemelä (46.), Tappara-laituri Kasper Simontaival (51.) ja Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen (57.).

LUE MYÖS: Liigan alaikäinen suurlupaus oli murtautua Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen – yksin asuva hyökkääjä kuulee pojittelua: ”Ihan huumorin kautta”

Kolmannella kierroksella taalaliigaan suomalaisista varataan näillä näkymin JYP-pakki Joni Jurmo (78.), WHL:ssä pelaavat pakit Kasper Puutio (89.) ja Christoffer Sedoff (99.) sekä KooKoon hyökkääjä Joonas Oden (100.).