Liigan alaikäinen suurlupaus oli murtautua Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen – yksin asuva hyökkääjä kuulee pojittelua: ”Ihan huumorin kautta”

PORI. Ässien hyökkääjä Roni Hirvosen, 17, pää ei vaikuta olevan puskassa, vaikka pelaaja antaa medialle kommentteja juuri Nuorten Leijonien MM-välierän lähestyessä. Ässät on kaatanut Jukurit jatkoajalla luvuin 5-4 pelissä, jossa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana syksyllä ollut lahjakas hyökkääjä latoi uransa ottelukohtaiset ennätyspisteet 0+2=2.

– Kyllähän se tuntu hyvältä, ku sai ennätyspisteet. On se hieno fiilis, mut ei se niin ihmeellistä oo. Kaks syöttöä on ihan normaali kuitenki jääkiekossa. Eteenpäin vaa, Nuorista Leijonista viime metreillä ennen MM-kisoja pudonnut suurlupaus miettii legendaarisen Isomäki Areenan koppikäytävällä.

Lauantain koitos oli Ässille itse asiassa kuin koko Hirvosen liigauran ensimmäinen kausi pienoiskoossa. Ensimmäinen erä oli vahva, toinen keskinkertainen ja kolmas heikko. Mikkeliläisvieras nousi reilussa kuudessa minuutissa tasoihin kolmen maalin takaa.

– Alku oli hyvä, tehtiinks me kolme maalia siihen ekaa erää. Se oli maalien valossa hyvä erä. Mut ei ehkä kuitenkaa niin hyvä pelillisesti.

Entä oma kausi?

– Alkuu lähti tosin hyvin. Vähän yllätyin, miten hyvin pystyy pelaa. Sitte tuli pieni vaihe, missä ei menny ehkä niin hyvin. Nyt on taas päässy pelii kii.

Maajoukkueeseen

Hirvosen uran ensimmäinen kunnon miesjoukkuekausi johti syksyllä siis maajoukkuepaikkaan. Vaikka MM-kisakoneeseen nousu jäi pienestä kiinni, ei olemuksesta ole havaittavissa pettymystä.

– Se harmitti vähän. Pääsin marraskuun turnaukseen, sitä mä ootinkin, että pääsee. Kisoihin en päässy, mutta oon päässy eteepäin.

Ex-liigapelaaja Timo Hirvosen pojalla on ikää siis vasta 17 vuotta – ja paikka Nuoriin Leijoniin on nyt jo tosiasia. Lupaus on oikealla tiellä.

– Joo joo, kyl pitää olla tyytyväinen, et pystyy kuitenkin pelaa Liigassa, sanoo Ässien hyökkääjä, joka on kuulemma seuraillut nuorten kisoja.

– Siellä on paljon hyvii kavereita. On kiva seuraa.

Hyviä kavereita on myös Porissa. Hirvosen lisäksi leirin loppuvaiheille pääsi Otto Kivenmäki, turnaukseen puolestaan rynni Lenni Killinen.

– Tääl on hyvä jälleenrakennus menossa, paljon nuoria. Hyvä tiimi, tässä on hyvä kehittyä.

Laaja verkosto, mutta yksinasuja

NHL:ään kesäkuussa todennäköisesti ensimmäisellä tai toisella kierroksella varattavan pelaajan ympärillä on läjäpäin vaikuttajia. On seurajoukkueluotsi, maajoukkueluotsi, fysiikkavalmentajia, vanhemmat ja niin edelleen. Ristitulta ei tule, vaikka verkosto on laaja.

– Se on todella hyvä verkosto, kaikki puhaltaa samaan hiileen. Ei oo mitenkää, et tulee eri ohjeita eri suunnasta. Kaikki tekee samaa hommaa, sama päämäärä.

– Tavotteena on, että mulla menee hyvin.

Verkosto on laaja, mutta alaikäinen Hirvonen asuu yksin noin 85 000 asukkaan Porissa.

– Yksinasuminen on ollu ihan hauskaa mun mielestä.

No tuottavatko esimerkiksi ruuan laittaminen tai kaupassa käyminen tuskaa?

– Ruuan teosta oon kiinnostunut, mä oon mun mielestä ihan hyvä siinä. Se on ihan hauskaa, Espoossa syntynyt pelaaja veistelee hymyillen.

Pelisilmää

Hirvonen on lähellä maajoukkuetta, arvostaa verkostoaan, osaa tehdä ruokaa ja lisäksi hän osaa piikitellä Raumaa. Pelaaja kertoi viime kesänä Satakunnan Kansalle, että jos hän olisi saanut viime kauden päätteeksi Ässien sijaan tarjouksen Lukolta, olisi pelaaja polttanut sopimuksen.

– No siis tota, Lukkohan on paikallisvastustaja. Emmä tosissaa sanonu, pientä läpänheittoa.

Mutta sitähän Porin ja Rauman välillä pitääkin heittää?

– Joo joo, just tää oli tarkotus. Pientä semmosta.

Tämän kauden 34 ottelussa tehot 3+7=10 viimeistellyt hyökkääjä on näyttänyt pelisilmää kaukalossakin. Hän on Kärppien Aatu Rätyn ja Topi Niemelän kanssa Liigassa ainoa vuonna 2002 syntynyt, joka saa vastuuta näin roimasti.

– Joo, oon hyvin sopeutunu tähän. Jotkut sanoo, että näyttää, ku oisin joku kolmekymppinen. Ihan mukavalta kuulostaa, hyökkääjä veistelee.

Hirvonen on poikaiässä. Tuleeko esimerkiksi Lukon tai TPS:n leiristä pojittelua?

– Kyl välillä pientä kuittia tulee, mut ihan huumorin kautta.

LUE MYÖS:
Mitä ihmettä tapahtui? Nuorten Leijonien NHL-varaus putosi Raimo Helmisen MM-joukkueesta täysin yllättäen – kommentoi nyt itse: ”Emmää hanskoi tiskii heitä”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.