Näkökulma: Pelikiellot tai suusanallinen sota eivät lopeta Liigan jäähykuningas Martin Bergerin puuhia – sikaluista on osavastuu myös vastustajilla

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan jäähypörssin kärkinimi Martin Berger saa jopa kohtuuttoman paljon rapaa niskaansa. Toki nähdyt sikailut esimerkiksi Tapparan Tyler Morleyta ja Patrik Virtaa sekä Ilveksen Arttu Ruotsalaista, HPK:n Niklas Frimania ja Jukurien Kristian Tanusta kohtaan ovat todellakin kyseenalaisia, mutta niistä eri kiekkotahojen avautuminen ei liene oikea tie pakin kuriin saamiseksi.

Jos ”joukkue on niin hyvä kuin sen huonoin pelaaja”, niin Berger ei voi olla kovin sukka. Hänet on lytätty huonoksi, ei Liigan tasoiseksi. Miten KooKoolla menee? Sen näkee jokainen sarjataulukosta.

Kuumakallepakki on tehnyt työnsä ikävä kyllä hyvin ja saanut aikaan juuri sen, mitä hänen roolissa pitääkin saada aikaan. Painotetaan sitä, että jutun kirjoittaja ei kannusta toisen loukkaannuttamiseen missään tapauksessa ja tuskin sitä pelaajaltakaan odotetaan. Vastustajien ykkösnimien horjuttaminen sen sijaan on onnistunut. On syntynyt kitinää, arvostelua – Berger on vienyt osan vastustajien keskittymisestä.

Se on jo nähty, etteivät pelikiellot tai muiden mielipiteet pelaajaa hidasta. Ikävä kyllä.

Sehän on ihan selvä juttu, että kaukalossa on tämän kauden aikana tapahtunut Bergerin ja vastustajien välillä muutakin kuin tekstin alussa mainittuja kolhimisia – huuteluita, nahjauksia ja muuta. Onhan se nyt ikävä kyllä inhimillistä, että tällaisen rottapelaajan profiilin roolissa läikkyy ja kolisee – vaikka kirjoittaja ei edelleenkään toisten loukkaannuttamista puolustele.

Vähän pelkistetty esimerkki, mutta tekeväthän maalitykitkin joskus rumia osumia.

”Niistä (kolaamisista) eri kiekkotahojen avautuminen ei liene oikea tie pakin kuriin saamiseksi”, kirjoitin alkuun.

Bergerin ja HPK:n kippari Frimanin välisen kohtauksen jälkeen KooKoo-pakki on lytätty suurinpiirtein jokaisessa mahdollisessa paikassa jäänrakoon. Kerhon päävalmentaja Antti Pennasen toimesta, muutamissa eri medioissa, sosiaalisessa mediassa…

Nyt tässä tulee kaiken kaartelun jälkeen tekstin pointti. Vähän tekisi mieli heittää palloa myös vastustajille Bergerin loukkaannuttamisista. Suusanallista sotaa tehokkaampi keino Bergerin kuriinsaamiseksi lienee hanskaaminen? Tappelutkaan eivät ole loukkaannuttamisten ohella jääkiekon hienoimpia asioita, mutta kai noiden yli läikkyneiden tööttien jälkeen vastustajilla olisi siihen oikeus. Berger vastannee valsseihin, onhan hän fyysisen pelin erikoismies.

Se on jo nähty, etteivät pelikiellot tai muiden mielipiteet pelaajaa hidasta. Eivätkä pienet nahistelut Rauhalan kanssa, joka ei edes ole tappelijaprofiili.

Oikeasti hyvääkin

Jäähypörssin kärkinimi on kuitenkin sellainen pelaaja, jonka boksiminuutit eivät todennäköisesti tyssää seinään ilman mitään radikaalia itseensä kohdistunutta iskua. Pienempää tai isompaa.

Pelaaja painotti joulukuussa haastattelusamme sitä, että joukkue herätetään millä tavalla hyvänsä. Joko pisteiden takomisella, tappeluilla tai lähes millä vaan.

– Joo joo, ei tässä joka pelissä hirmu pommeja tai tappeluja (nähdä). Se on ihan, miten pelit kulkee. Ehkä, jos pelit on tasasia, niin tarvii jonku pienen herätyksen, Berger heitti rauhalliseen sävyyn.

Pelaaja ansaitsee muuten erityismaininnan hänen tehotilastonsa takia. Plus kymmenen on KooKoon sisäisen pörssin parhaimpia lukemia. Jotenkin myös kaikilta on unohtunut pelaajan viime vuoden lopulla syntynyt kolmen ottelun pisteputki.