Tappelun jälkeen keskisormea heilutellut Liigan jäähypörssin kärki liitää pisteputkessa – luutii NHL:ssä käyneen tähden rinnalla: ”Ei joka pelissä hirmu pommeja tai tappeluja”

© Kuva: Juha Tamminen

LAPPEENRANTA. KooKoon pakki Martin Berger, 23, on ollut Liigan syyskaudella monessa mukana. Suuri yleisö muistaa pelaajan kaikkein parhaiten tietysti taannoisesta tappelusta Tapparan Otto Rauhalan kanssa sekä tuon jälkeisestä keskisormen heiluttelusta.

Onpa 121 minuutilla jäähypörssin ykkössijaa pitävä pelaaja toisaalta onnistunut myös tuloksenteossa. Kauden 27 ottelussa tehot 1+4=5 viimeistellyt pakki on mättänyt pisteille jo peräti kolmessa koitoksessa peräkkäin.

11. joulukuuta syöttöpisteen päähän Gordie Howe -hattutempusta jäänyt pakki iski maalin Tapparan reppuun, joulun alla SaiPaa vastaan puolestaan syntyi kaksi syöttöpinnaa ja eilen tapaninpäivänäkin yksi.

– Hah. No hyvä, että pomppii. Siinä on ihan hyvä pakkipari, kun ite touhuaa kaikkea muuta. Siinä voi tulla pisteitä, jäähykeisari heittää hymyn tullessa kasvoille.

– Hah. No hyvä, että pomppii. Siinä on ihan hyvä pakkipari, kun ite touhuaa kaikkea muuta.

Tapsan tansseissa Berger luuti KooKoon alakerrassa vajaat 20 minuuttia keräten syöttöpisteen lisäksi tehotilastoon lukeman +2. Kakkosparissa luutineista toinen, eli Libor Sulak keräsi merkinnät 0+2=2 ja +2.

– Me ehkä vähän täydennetää toisiamme. Mä yritän ehkä puolustaa vieläkin paremmin. Se menee itellä hyökkäämiseks, ku se tekee kiekon kanssa, mitä haluaa. Totta kai iteki haluaa hyökätä.

Pelicansista tuttu Sulak palasi Suomeen pelattuaan viime kaudella NHL:ää ja AHL:ää Detroit Red Wingsissä ja Grand Rapids Griffinsissä, tämän kauden alku meni KHL-joukkue Severstal Tsherepovetsissa.

Pakkipari Berger – Sulak luutimassa SaiPaa vastaan tapaninpäivänä 26. joulukuuta. KUVA: Miska Miettinen.

Tapaninpäivänä KooKoo tuhosi Idän Sputnikit Lappeenrannassa luvuin 5-0. Koppikäytävällä tehdyn Bergerin haastattelun aikaan suoraan yläpuolella raikaa joukkueen faniryhmän laulu sanoin ”Minä, sinä, hän, me, te ja he, KooKoolle laulaa jokaikinen” kovaan ääneen, legendaarisen Gigi D’Agostinon L’Amour Toujoursin tahtiin.

Lisäksi Bergerin ja toimittajan ohi vilisevät KooKoo-pelaajat hymyilevät hekin pakin lisäksi isosti. Lätkä taitaa olla ihan kivaa tällä hetkellä.

– No on totta kai. Tosi hienoa, että näin paljoa jengiä tuli huutamaan tänne ja pitämää meidän puolia.

– Tosi hienoa, että näin paljoa jengiä tuli huutamaan tänne ja pitämää meidän puolia.

KooKoo liitää korkealla ja kovaa, sarjataulukon kuudentena. Kaakon derbyn voitto oli seurausta niistä, että kouvolalaiset eivät ottaneet yhtään jäähyä, ja kiekkokin liikkui hienosti.

– No varmaan suurimmaksi osaksi ne oli ratkaisuja. Jos ei oteta yhtään jäähyä, niin yleensä voitetaan pelejä.

Raikaskin KooKoo oli betonisen SaiPan vieraana. Vierailta pisteille ylsi Lappeenrannan kauden ennätysyleisön, eli 4 686 silmäparin edessä, liki puolet joukkueesta. Kymmenen pelaajaa nakutti tehoja.

– Kannattaa näköjään kerran kuussa ottaa viiden päivän vapaa. Kaikilla on jalka raikkaampi, tuumaa Berger, joka vietti joulunsa synnyinkaupungissaan Turussa.

– Ajoin suoraa perjantaina pelin jälkeen sinne. Siellä vietettiin neljä päivää.

– Joo joo, ei tässä joka pelissä hirmu pommeja tai tappeluja. Se on ihan, miten pelit kulkee.

Otetaanpa nyt esille se Bergerin ympärillä vellonut tappelu Rauhalaa vastaan sekä kansainvälisen käsimerkin, eli sentterin heiluttaminen. Syksy on ollut pakille ensinnäkin vaihderikas, kuten nykyinen pisteputki ja KooKoon sijoitus osoittavat.

– Mä sanoisin, että positiivinen. Niinku sanoit, niin vaihderikaskin. Joukkue on kuitenkin ykkösjuttu.

Ja joukkue siis herätetään millä tavalla hyvänsä? Joko pisteiden takomisella, tappeluilla tai lähes millä vaan?

– Joo joo, ei tässä joka pelissä hirmu pommeja tai tappeluja (nähdä). Se on ihan, miten pelit kulkee. Ehkä, jos pelit on tasasia, niin tarvii jonku pienen herätyksen, Berger sanoo lopuksi rauhalliseen sävyyn.