Liigassa kausina 2014-16 SaiPan paidassa ihastuttanut Sam Lofquist on myrskyn silmässä SHL:ssä. Maan pääsarjajoukkue Linköpingiä edustava pelaaja on joutumassa sivuun peleistä tönäistyään tuomaria.

Välikohtaus sattui tiistaina pelatussa Malmön ja Linköpingin välisessä ottelussa ja sen toisen erän lopulla.

Yhdysvaltalaispakki kiehui toisessa erässä kuin kahvipannu. Hän sai sen alussa jo pikkukakkosen syynä pelirangaistus käytöksestä ja tuomarin tönimisestä tuli luonnollisesti samasta syystä isompi kakku erän lopulla. Tuo tapaus meni vähemmän yllättäen kurinpidon käsittelyyn.

SHL-asiantuntija, selostaja Teppo Laaksonen antoi Twitter-tilillään oman näkemyksensä tapauksesta. Verrokkeina käyvät aiemmat vähän vastaavanlaiset tapaukset, joissa törmäämisestä ja huutelusta on tullut pari matsia.

– Linjatuomarin tuuppimisesta pakko tulla useampi matsi. Oisko 5?

Lisäksi Löfquist istui kakkosen käytösjäähyjen välissä kampituksesta.

Ruotsalaislehti Expressen uskoo, ettei Löfquist pelaa hetkeen.

Linköping voitti pelin tehopakin toheloinnista huolimatta jatkoajalla luvuin 4-3.

Jenkki on tehnyt tällä kaudella ruotsalaisjoukkueen takalinjoilla 31 ottelussa tehot 6+8=14 (-4). Liigassa hän sivalsi aikoinaan SaiPan paidassa 117 ottelussa pisteet 19+36=55 (0), uran 12 pudotuspeliottelua toivat tehot 3+1=4 (0).