Kanadalaisesta jääkoneenkuljettaja David Ayresista tuli viikonloppuna kertaheitolla koko kiekkomaailman superjulkkis, kun 42-vuotias hätäapumaalivahti torjui Carolina Hurricanesille 6-3-voiton Toronto Maple Leafsista.

Ayres pääsi tai ehkä tässä tapauksessa joutui maalin suulle, kun Hurricanesin vakiovahdit James Reimer ja Petr Mrazek loukkaantuivat.

Peliä oli tuolloin vielä lähes puolet jäljellä ja upea tarina oli valmis varamiehen varamiehen torjuttua rupeamansa aikana kahdeksan laukausta kymmenestä.

Ayres on ollut viime päivinä melkoisessa mediapyörityksessä ja varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa hän saapui Raleighiin Carolina Hurricanes-Dallas Stars -ottelun kunniavieraaksi.

Canes markkinoi tapahtumaa ”David Ayres-päivänä” kutsuen fanit todistamaan GOAT:ia (greatest of all time, kaikkien aikojen paras).

Ayres pääsi päivän mittaan muun muassa jakamaan nimikirjoituksia, sekä soittamaan ennen ottelun alkua summeria.

Hän pääsi luonnollisesti näyttämään myös osaamistaan päätyössään, eli ajamaan jääkonetta.

Ja jotta juhlallisuudet eivät jääneet vain tähän julisti Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper Ayresin aiemman lupauksensa mukaisesti osavaltion kunniakansalaiseksi.

Hurricanes-fanien harmiksi Ayresin juhlapäivään tuli pieni kauneusvirhe, kun joukkue hävisi kotiottelunsa Starsia vastaan 1-4.

Governor Roy Cooper

@NC_Governor
David Ayres had so many astonished North Carolinians, including me, yelling with glee at their televisions Saturday night that we had to officially make him one of us. - RC

Carolina Hurricanes

@Canes
Witness the GOAT