Tallinnassa pelatuissa otteluissa merkittävä epäkohta: Pelaajayhdistyksen pomo kummastelee Liigan ratkaisua!

© Kuva: Ilari Isotalo

Kotimaista Liiga-kiekkoa vietiin lauantaina viimevuotiseen tapaan Viroon, kun Tallinnan Tondiraba Areenalla toisistaan mittaa ottivat ensin iltapäiväpelissä SaiPa ja Ilves ja illan päätteeksi kaukalossa nähtiin vielä Pelicans ja Lukko.

Tapahtuman tarkoituksena lienee lajin esittäytyminen mahdollisille uusille kannattajille, mutta ihan jokaista yksityiskohtaa ei vaikuttaisi olevan mietitty loppuun asti.

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sean Bergenheim nosti Twitter-tilillään esiin tapahtumaan liittyvän, julkisuudessa huomiotta jääneen seikan.

– Todella mielenkiintoista kuulla/nähdä selvitys Liigalta miksi Tallinnassa pelataan/pelattu virallisia Liigapelejä kovassa kaukalossa (eikä liigalisenssin pakolliseksi määrittelemässä joustokaukalossa?), Bergenheim hämmästeli ja jatkoi asiasta seuraavassa viestissään:

– Liigahallitus katsoo tarpeelliseksi (pelaajien turvallisuuden takia) korottaa pelikieltoja päähänkohdistuneista taklauksista, mutta kuitenkin lähettävät pelaajia pelaamaan kovaan kaukaloon – joissa todistetusti tapahtuu enemmän olkapää- ja päävammoja.

Bergenheim viittasi viesteissään Liigahallituksen joulukuussa tekemään päätökseen koventaa päähän kohdistuneista taklauksista tulevia rangaistuksia.