Pittsburgh Penguins menetti huikean alkukauden pelanneen laitahyökkääjä Jake Guentzelin loppukaudeksi sairastuvalle joulukuun lopulla.

Olkapääleikkauksessa käyneen, yli piste per peli tahtiin ennen loukkaantumistaan yltyneen jenkkitähden korvaajaksi ollaankin jo jonkun aikaa oltu tuomassa useampia NHL:n kärkipään hyökkääjänimiä.

The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun uskoo Penguinsin GM Jim Rutherfordin hakevan tällä hetkellä peräti kahta treidiä vahvistaakseen kokoonpanoaan pudotuspelejä ajatellen.

Toimittajan mukaan tämän hetken kärkisuosikit hyökkäyspään täsmävahvistuksiksi ovat Minnesota Wildista jo pitkään lähtöä tehnyt Jason Zucker, Los Angeles Kingsin Tyler Toffoli sekä Montreal Canadiensin Tomas Tatar.

Varsinkin Zuckerin nimi on noussut viime päivinä tapetille, olihan mies Penguinsin kiikarissa jo viime kesänä osana Phil Kessel -kauppaa. Konkarihyökkääjää pidetäänkin yleisesti todennäköisimpänä siirtotakarajan Pens-kiinnityksenä.

Lähtijäpuolella ykkössuosikki on puolestaan viime kesänä seuraan osana Kessel-kauppaa hankittu Alex Galchenyuk, joka on epäonnistunut täydellisesti Penguinsissä. Pistelingoksi hankittu 25-vuotias entinen kolmosvaraus on iskenyt 41 pelissä vaisut tehot 5+11=16.

NHL:n siirtotakarajaraja umpeutuu helmikuun lopulla.