Jo kolmena peräkkäisenä kautena NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt 2010-luvun dynastiaseura Chicago Blackhawks on kärsinyt tällä kaudella karmeasta epäonnesta loukkaantumisrintamalla.

Seuran puolustajista Brent Seabrookin ja Calvin de Haanin kausi on jo paketissa, minkä lisäksi sivussa tositoimista on myös ykkösvahdin paikan Blackhawks-maalilla tällä kaudella itselleen napannut ruotsalaismaalivahti Robin Lehner.

Nyt Blackhawksin loukkaantumisrintamalta kuuluu lisää surkeita uutisia, sillä jo marraskuusta asti aivotärähdyksen vuoksi sivussa tositoimista olleen laitahyökkääjä Andrew Shaw’n kauden uskotaan olevan ohi. Kanadalaishyökkääjä kärsii yhä aivotärähdyksensä jälkioireista, minkä vuoksi seura ei aio riskeerata 28-vuotiaan paluumuuttajansa terveyden suhteen.

– On entistä epätodennäköisempää, että Shaw palaa viimeisimmän aivotärähdyksensä jälkeen kaukaloon lähiaikoina. Organisaatiossa pelätäänkin nyt, että miehen loukkaantuminen saattaa hyvinkin olla kauden päättävä, kertoo hyvin Blackhawksin asioista perillä oleva The Athleticin toimittaja Mark Lazerus.

Edelliset kolme kautta Montreal Canadiensia edustanut kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja palasi takaisin Chicagoon täksi kaudeksi. Shaw ehti pelata ennen loukkaantumistaan 26 ottelua tehoin 3+6=9.