NHL-sivusto: Tässä vuosikymmenen pahin ryöstökauppa – ”Samainen mies jälleen kapellimestarina”

© Kuva: Getty Images

The Fourth Period julkaisi sivustollaan TOP-5 -listauksen menneen vuosikymmenen pahiten vihkoon menneistä vaihtokaupoista.

Listauksen ”kärkipaikan” vei vuonna 2013 tehty Boston Bruinsin ja Dallas Starsin välinen jättikauppa, jonka valmistelijana toimi Bruinsin silloinen GM Peter Chiarelli.

Kyseisessä kaupassa Bruins antoi Tyler Seguinin, Rich Peverleyn sekä Ryan Buttonin, kun taas Stars tarjosi vastikkeena Loui Erikssonin, Reilly Smithin, Matt Fraserin sekä Joe Morrowin.

Kauppa oli Bruinsilta brutaali epäonnistuminen, ja siitä paljon kertoo jo se, että yksikään Bruinsiin siirtyneitä pelaajasta ei edusta enää seuraa.

– On ehkä parempi, jos Chiarelli ei katsoisi kauppahistoriaansa, sillä jälleen kerran samainen mies oli kapellimestarina hyvin yksipuolisessa vaihtokaupassa. Chiarelli valitsi jälleen määrän ennen laatua, sillä hän vaihtoi vuoden 2010 kakkosvarauksen Tyler Seguinin Starsille, eikä saanut mitään käyttökelpoista takaisin. Loui Eriksson oli ihan kelvollinen pelaaja Bruinsille, mutta lopulta hänkin jätti joukkueen, kun hänen sopimuksensa päättyi. Fraser, Smith ja Morrow pelasivat kaikki tapahtumaköyhän ajan Bruinsissa, jonka seuraksena jokaista heitä odotti myöhemmin kauppaaminen pois, The Fourth Period perusteli.

Vasta 27-vuotiasta Seguinia voidaan jo nyt pitää yhtenä Starsin historian kovimpana nimenä. Kanadalainen on kirjannut texasilaisseuran riveissä pelaamassaan 509 ottelussa kovat 496 tehopistettä.

Katso TOP-5 -listaus kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.