Ruotsalaishyökkääjä Lias Anderssonin NHL-ura vaikuttaisi olevan täydellisessä umpikujassa.

New York Rangers hyllytti ennen joulua 21-vuotiaan lupauksensa kaikesta toiminnastaan Anderssonin poistuttua omalla päätöksellään Rangersin farmiseura Hartford Wolf Packin vahvuudesta.

Kotimaahansa palannut Andersson on nyt ottanut ensi kertaa kantaa pahassa solmussa olevaan tilanteeseen.

– Tietenkin sitä haluaisi pelata ja kerron asiasta tarkemmin vähän myöhemmin, mutta nyt ei ole sen aika. Tilanne on ollut minulle ihmisenä kestämätön, Andersson totesi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle ja jatkoi:

– On tapahtunut tiettyjä asioita, jotka ovat saaneet minut voimaan henkisesti pahoin. Jääkiekon kannalta tämä saattaa olla idioottimainen ratkaisu, mutta on ajateltava myös muutakin elämää.

Rangersin kesän 2017 NHL-varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella nappaaman Anderssonin tulokassopimus on voimassa kesään 2021 asti, eikä hän osaa vielä sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– On olemassa ura joka on tärkeä ja sitten on myös ystävät, perhe ja terveys. Puhtaasti jääkiekon kannalta aika näytää miten kaikki tulee sujumaan, mutta varmaankaan päätös ei ollut järkevin mikäli haluan vielä pelata NHL:ssä. Kiekkoa on kuitenkin olemassa muuallakin ja tein ratkaisuni terveyteni vuoksi, Andersson painottaa.

Hyökkääjä on pelannut taalaliigassa toistaiseksi 66 ottelua odotuksiin nähden todella vaatimattomin tehoin 3+6=9.