Jesperi Kotkaniemi rajussa nyrkkitappelussa yön NHL-kierroksella – ruotsalaispuolustaja joutui nyrkkeilysäkiksi

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin 19-vuotias suomalaissentteri Jesperi Kotkaniemi sai tililleen NHL-uransa ensimmäisen tappelun perjantain vastaisena yönä ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan.

Kotkaniemi ryntäsi Flyersin ruotsalaispuolustaja Robert Häggin kimppuun tämän taklattua toista nuorta Canadiens-hyökkääjä Ryan Poehlingia. Ruotsalaispuolustajaa nyrkkeilysäkkinään käyttänyt porilainen sai tappelun aloittajana tilanteesta 2+5+10 minuutin rangaistuksen.

Suomalaisista Canadiensin 4-1-voittoon päättyneessä ottelussa olivat näkyvästi esillä  myös kauden 11. maalinsa iskenyt Artturi Lehkonen, sekä pitkän loukkaantumisensa jälkeen paluun tositoimiin tehnyt Joel Armia. Armian jääaika (20.49 minuuttia) oli koko Canadiens-joukkueen toiseksi korkein.

Myös Montrealiin hiljattain hankittu Ilja Kovaltshuk oli ottelussa pelipäällä iskien kaksi maalia.

Katso Kotkaniemen ja Häggin välinen välienselvittely alta: