KUOPIO. Savon Mikkelissä syntynyt, mutta kuulemma Oulusta kotoisin oleva Eemil Erholtz joukkuekavereineen hiljensi savolaiset, tarkalleen ottaen kuopiolaiset perjantaina Sportin hakiessa pisteet KalPan kotihallista Liigassa luvuin 6-3.

– Alku oli hankala, KalPa aloitti hyvin. Olimme ehkä unessa muutaman vaihtokierroksen ja otimme jäähyjä. Alivoima oli tänään hyvä, hyvä taistelupeli, lopussa kääntyi maalien suhteen meille, Kuopiossa pisteittä jäänyt hyökkääjä arvelee.

Pudotuspelitaisto menee kiharaiseksi, kun ennen perjantain kierrosta karsiutumassa olleet vaasalaislauma ja TPS voittivat. Näiltä käkättimeen ottivat siis KalPa sekä HPK. Sport-leirissä ei sarjataulukkoa tuijoteta mielellään.

– Kaikkein parashan olisi, kun ei pelipäivänä ainakaan kato. Kyllä tässä pittää mennä peli kerrallaan ja mahollisuuet on edelleen pudotuspeleihin.

Ja tällainen voitto luo uskoa nyt yhdeksän pisteen päässä olevaan jatkopaikkaan?

– Kyllä, ehottomasti.

Ottelu oli kuumaa ja viimeinen niitti oli Sportin Turo Asplundin hirmuinen pommi KalPan Miikka Pitkäseen päätöserän alussa. Isäntien maalintekijä oli pitkään jään tasalla, vieraiden herrasmiesmäisenä tiedetty pelaaja puolestaan lensi suihkuun hirvittävän vislauskonsertin saattelemana.

– Mä en nähnyt taklausta. Näin vasta, kun tuli teeveestä ylhäältä. En oikein tiiä, että oliko törmäys vai mikä. En osaa sanoa siihen, en ees livenä nähnyt, pelaaja puhuu.

Nimenomaan kakkosketjun oikea laituri Erholtz oli se, joka istui sentterinsä vitosen.

– No kyllähän totta kai haluaisi olla kentällä ja pelata. Kyllä se vähän vaikuttaa, mutta hyvin pääsi mukaan sen jälkeen. On vaan hereillä, kun pääsee kentälle taas.

Nousujohteista

Sportin koneet eivät meinanneet käynnistyä alkukaudesta Ari-Pekka Pajuluoman alaisuudessa millään. Risto Dufvan ottaessa ohjat käsiin, peli on näyttänyt parantuvan ja pisteitäkin on ropissut.

– Pari edellistä peliä tätä ennen oli heikompaa, mutta pääosin peli on parempaa, mitä alkusyksystä.

Keskiviikkona vaasalaiset sulivat TPS:n isäntänä 4-5-tappioon häviten päätöserän 0-3. Nyt voitto Kuopiossa oli iso henkisestä näkökulmasta.

– Kyllä oli henkisesti varmasti tosi tärkee voitto. Pari peliä ollaa hävitty putkee, oli kyllä tärkee voitto. Tästä voi jatkaa hyvillä lauantaihin.

Kotkapaitojen kausi on ollut nousujohteinen. Liekö samaa voi sanoa Erholzistakin, joka sai vuodenvaihteessa palkinnon alle 20-vuotiaiden MM-kisakutsun muodossa?

– No, vähän vaihtelevaa. Omaa pelii pitäisi saada tasaisuutta, että pystyisi joka ilta olee parhaimmillaan. Mutta pääosin peli on kehittynyt alkusyksystä.

Sportissa itsekin pelanneen Markku Erholtzin poika nakutti noissa kisoissa yhden pömpelin. Pelaaja näytti Tsekin jäillä lyhyesti sanottuna hyvältä.

– No joo. Alivoimavastuu oli iso, se meni hyvin. Tasaista suorittamista, toki pisteiden valossa ei tullut kuin yksi maali. Muuten olin tyytyväinen omaan turnaukseen.

Ikävää rapaa

Päävalmentaja Raimo Helminen sai kisojen aikana rapaa niskaansa kenties kohtuuttoman paljon.

– No, kyllähän se totta kai ikävää on, että tommosta tulee varsinkin ennen kisoja. Eihän yleisö tiedä, miten se meitä ohjeistaa. Mä olin tyytyväinen valmennukseen, en halua sen enempää kommentoida.

Joukkueena turnaus meni mönkään, kun käteen ei jäänyt pronssiottelun jälkeen edes himmeimpiä mitaleita. Miksi kisoista ei siis jäänyt mitään käteen?

– Ei siihen varmaan yksittäistä syytä oo, että tota… Harmittaahan se, että se jäi siihen, että oltii vaa neljänsiä, Erholtz sanoo hieman latistuvalla äänensävyllä.

– En osaa sanoa mitää isompaa syytä.

Perjantailta Liigassa käteen jäi valtavasti. Sportin 6-3-voitto toi elintärkeät kolme pinnaa, ja seuraava iso peli on ohjelmassa lauantaina pelaajalle tutussa Mikkelissä.

– Kyl se vähän spesiaali paikka on, siellä on syntynyt ja muutaman vuojen asunu.