NHL:ään palannut suomalaistähti kirjoittanut huikean tuhkimotarinan – oli nyt joukkueensa ykköstähti: ”On ollut ilmiömäinen”

© Kuva: Getty Images
Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskinen on kenties monen yllätykseksi NHL:n yksi parhaimmista suomalaisista torjujista. Koskisen torjuntaprosentti on häikäisevä 92,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo on sekin kova 2,53.

Kummassakin tilastossa edellä on vain kolme kassaria, joskin kummassakin Oilers-tähden edellä yksi näistä on vain parissa pelissä torjunut Minnesota Wildin debytantti Kaapo Kähkönen.

Lauantaiyönä Koskinen torjui nurin Los Angeles Kingsin 2-1-voitto-ottelussa. Suomalaistähden rooli oli merkittävä, sillä Oilers ei tehnyt yhtäkään häkkiä tasakentällisin. Hulppeat 35 torjuntaa ottanut vantaalainen oli pelin ykköstähti.

– Hän on taistelija, joukkuekaveri Alex Chiasson kertoi Koskisesta seuran kotisivuilla.

Oilers tuli Kings-otteluun allaan nolo 2-5-tappio Ottawa Senatorsia vastaan. Koskinen itse kertoi, että joukkueen oli opittava tuosta, oltava parempia ja rakennettava tarinaa.

– Voitto voiton perään, niin hyvät joukkueet tekevät. Olemme nyt nähneet, että meillä on kykyjä kammeta itsemme takaisin.

Yksi syy kampeamiseen on Chiassonin mielestä suomalaiskassari.

– Luulen, että moni meidän pelaajista on nähnyt sen, että hän tosiaankin on taistelija. Hän on ollut ilmiömäinen läpi vuoden.

Kaksinkertainen MM-hopeamitalisti palasi NHL:ään viime kaudeksi pitkän liiga- ja KHL-kierroksen jälkeen. Koskinen oli pelannut edellisen kerran pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa kaudella 2009-12.

– On hienoa nähdä, kun kaveri on saanut toisen mahdollisuuden ja hän pelaa siten, kuten nyt.

Koskisella on vyöllään vasta 77 NHL-ottelua, ja näistä 73 on tullut tämän ja viime kauden aikana. Suomalaisen uraa voitaneen pitää jonkinlaisena tuhkimotarinana.

LUE NHL:N LAUANTAIN JUTUISTA MYÖS:
Voi ei! NHL:n suomalaistulokasta koulutettiin kovalla kädellä – pelaaja selvisi lopulta vain säikähdyksellä

NHL:n suomalaisvaraus takoo pisteitä kovaan tahtiin – ennen tätä kautta oli syntynyt vain neljä maalia kahden talven aikana

Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!