Herranjestas mitä ryöstöjä! Kiekkoraamattu listasi NHL:n vuosikymmenen TOP 10 pelaajakaupat

© Kuva: Getty Images

2010-lukua on enää jäljellä vajaa viikko. Vuosikymmeneen on mahtunut paljon draamaa NHL:n puolella, ja Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News on listannut ajanjakson kymmenen mehukkainta pelaajakauppaa.

THN valitsi listaukseensa isoimpia kauppoja, joissa kumpikin tai vähintään toinen seura hyötyi valtavasti treidistä. Lisäsimme pelaajakauppoihin omat kommenttimme ja arviomme voittajasta.

10. Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers (2011)

Los Angeles Kings: Mike Richards, Rod Bordson

Philadelphia Flyers: Brayden SchennWayne Simmonds, 2. kierroksen varausvuoro

Mike Richards auttoi Los Angelesin kahteen mestaruuteen, joten vaihtokauppaa voi pitää onnistuneena. Kokenut kanadalainen jäi kuitenkin pieneen rooliin uudessa seurassaan, eikä yltänyt lähellekään uransa parhaita tehoja. Schenn ja Simmonds olisivat olleet mestaruustaisteluun varmasti isompi apu.

Voittaja: Philadelphia Flyers

9. Nashville Predators – Washington Capitals (2013)

Nashville Predators: Filip Forsberg

Washington Capitals: Martin EratMichael Latta

Washington Capitals tavoitteli tosissaan mestaruutta kaudella 2013, ja haki siirtotakarajalla vahvistusta hyökkäykseensä. Veteraani Martin Erat pelasi uransa parasta kiekkoa, kun taas Filip Forsberg ei ollut vielä lyönyt läpi. Erat osoittautui flopiksi, kun taas Forsbergistä kasvoi ykkösketjun hyökkääjä.

Voittaja: Nashville Predators

8. Columbus Blue Jackets – Nashville Predators (2016)

Columbus Blue Jackets: Seth Jones

Nashville Predators: Ryan Johansen

Nashville sai Ryan Johansenista paljon kaivatun ykkössentterin, kun taas Columbus vahvistui erinomaisella puolustajalupauksessa. Pitkässä juoksussa Jonesista on kehittynyt Norris-tason puolustaja, kun taas Johansen mahtuisi harvan NHL-joukkueen ykkösketjuun.

Voittaja: Columbus Blue Jackets

Seth Jones oli erinomainen hankinta Jarmo Kekäläiseltä. Kuva: Getty Images

7. Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers (2012)

Columbus Blue Jackets: Sergei Bobrovski

Philadelphia Flyers: 2. kierroksen varaus, ja kaksi 4. kierroksen varausta

2010-luvun alussa Philadelphia metsästi kuumeisesti vahvistusta maalivahtiosastolleen. Seura päätyi hankkimaan isolla rahalla Ilja Bryzgalovin, kun taas Bobrovski kaupattiin tieltä pois. Bobrovskista kehkeytyi Vezina-tason vahti, kun taas Bryzgalovin NHL-ura Philadelphiassa on surullisen kuuluisa.

Voittaja: Columbus Blue Jackets

6. Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs (2015)

Pittsburgh Penguins: Phil KesselTim ErixonTyler Biggs, 2. kierroksen varaus

Toronto Maple Leafs: Kasperi KapanenScott HarringtonNick Spaling, 3. kierroksen varaus

Toronton saamaa hintaa Phil Kesselistä pidettiin aikanaan vähäisenä. Kasperi Kapanen oli vielä täysin kirjoittamaton kortti Pohjois-Amerikassa, eikä seura saanut ykköstähdestään juuri mitään muuta mainitsemisen arvoista. Kapasesta kehittyi sentään NHL-pelaaja, mutta samaan aikaan Kessel auttoi Pittsburghin kahteen Stanley Cup -mestaruuteen.

Voittaja: Pittsburgh Penguins

5. Dallas Stars – Boston Bruins (2013)

Dallas Stars: Tyler SeguinRich Peverley, Ryan Button

Boston Bruins: Loui ErikssonReilly SmithJoe MorrowMatt Fraser

Dallas Starsin tuore GM Jim Nill lähti välittömästi vahvistamaan joukkueen kehnoa sentteriosastoa. Tyler Seguin oli hankintana iso riski, sillä hän oli vielä ongelmapelaajan maineessa, kun taas pois kaupattu Loui Eriksson oli luotettava 70 tehopisteen hyökkääjä. Erikssonin ura kääntyi kuitenkin nopeaan laskuun, kun taas Seguin kasvoi Dallasissa supertähdeksi.

Voittaja: Dallas Stars

4. Edmonton Oilers – New Jersey Devils (2018)

Edmonton Oilers: Adam Larsson

New Jersey Devils: Taylor Hall

Edmonton tarvitsi kipeästi vahvistusta kevyeen puolustusosastoonsa. Taylor Hallin työmoraali oli joukkueessa kyseenalainen, joten hänen kauppaamisensa kävi järkeen. Vaihdossa saatu Adam Larsson ei kuitenkaan ollut kaliiberiltaan lähellekään Hallia.

Voittaja: New Jersey Devils

Taylor Hall valittiin New Jersey -vuosinaan NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Getty Images

3. St. Louis Blues – Buffalo Sabres (2018)

St. Louis Blues: Ryan O’Reilly

Buffalo Sabres: Patrik BerglundVladimir SobotkaTage Thompson, 1. kierroksen varaus, 2. kierroksen varaus

Buffalo Sabres kauppasi ykkössentterinsä ja sai määrällisesti paljon takaisin vaihdossa. Isoin palanen oli ykköskierroksen varausvuoro, joka sekin oli vasta järjestyksessä numero 31. Muut pelaajat ovat alempien ketjujen työmyyriä. St. Louis Blues puolestaan voitti O’Reillyn johdolla mestaruuden.

Voittaja: Ryan O’Reilly

2. Nashville Predators – Montreal Canadiens (2016)

Nashville Predators: P.K. Subban

Montreal Canadiens: Shea Weber

NHL:ssä harvoin nähdään kahden saman pelipaikan tähden vaihtoa päittäin toisiinsa. Ensin kauppa vaikutti pomminvarmalta voitolta Nashvillelle, joka sai nuoremman puolustajan. Montreal puolestaan sai vanhemman Weberin, joka takoi vähempiä tehoja ja hänen sopimuksena on katastrofiosastoa. Viime vuosina Weber on kuitenkin puhjennut uudelleen kukkaan, kun taas Subbanista on tullut yksi NHL:n isoimmista flopeista.

Voittaja: Ensin Nashville Predators, sitten Montreal Canadiens

1. San Jose Sharks – Minnesota Wild (2011)

San Jose Sharks: Brent Burns, 2. kierroksen varaus

Minnesota Wild: Charlie CoyleDevin Setoguchi, 1. kierroksen varaus

San Jose ryösti tulevan HHOF-pelaaja Brent Burnsin Minnesotasta pilkkahintaan. Burnsista kehkeytyi puolustajien pistekunkku ja Norris-voittaja, kun taas Minnesotalle käteen jäi vain kakkosketjun tasoa oleva Charlie Coyle.

Voittaja: San Jose Sharks