Potkut Toronto Maple Leafsistä saaneesta päävalmentaja Mike Babcockista kantautuu median tietoisuuteen päivä päivältä toinen toistaan rumempia tarinoita.

21 kautta ”tarunhohtoisessa” pelannut, NHL-legendoihin lukeutuva Chris Chelios avasi tuoreessa Spittin’ Chiclets -podcastissa Babcockin epäkunnioittavaa asennetta tulokkaiden lisäksi myös veteraanipelaajia kohtaan. Valmentajalla on mm. ollut tapana jättää konkareita ulos kokoonpanosta näille tärkeissä peleissä.

– Se, mitä hän teki Mike Modanolle, oli uskomattoman epäkunnioittavaa. Tai mitä hän teki äskeittäin Jason Spezzalle Torontossa. Nämä asiat olivat täysin tarpeettomia, Chelios muistelee.

Babcock jätti amerikkalaislegenda Modanon katsomon puolelle tämän uran viimeisessä runkosarjaottelussa – pelissä, joka olisi nostanut sentterin pelimäärän NHL:ssä 1500:aan. Kiitos öykkärivalmentajan, amerikkalaisen uran runkosarjan pelimäärä jäi lukemaan 1499. Spezzan mies puolestaan heitti katsomoon kauden avausottelussa miehen vanhaa seuraa Ottawa Senatorsia vastaan. Myös Chelios oli lähellä jäädä vastaavan käytöksen uhriksi miehelle tärkeässä ulkoilmaottelussa vanhaa seuraansa vastaan.

– Hän yritti heittää minut katsomoon ulkoilmapelissä Chicago Blackhawksia vastaan, koska hän tiesi pelin pelattavan kotikaupungissani. Hän teki tuollaisia tarpeettomia asioita vain osoittaakseen olevansa pomo, näyttääkseen myös GM:lle olevansa pomo. Se oli hänen tapansa näyttää voimansa, hänen egonsa, joka oli iso osa hänen persoonaansa, Chelios muistelee.

Miehen omassa tapauksessa Detroitin tuolloinen GM Ken Holland puhui lopulta puolustajan ulkoilmaottelun kokoonpanoon – jossa Babcock antoi tälle peliaikaa yhdessä ainoassa vaihdossa!

– Tämä oli hänen tapansa näyttää Kennylle sekä Jim Nillille, ettei kukaan tule kertomaan hänelle kuinka toimia, Chelios päättää.

Babcockin ura NHL-valmentajana saattaa viimeisen reilun viikon aikana julkisuuteen kantautuneiden paljastusten perusteella olla suurella todennäköisyydellä ohi – ja hyvä niin. Kuten Chelios sanoi, Babcockin käytös ”tulee kummittelemaan häntä itseään koko tämän loppuelämän ajan”.

LUE MYÖS: Ruotsalainen ex-NHL-tähti muistelee vuosiaan Mike Babcockin alaisuudessa: ”Saan yhä kylmiä väreitä siitä”