Aleksander Barkov lähenee NHL:ssä kahta pörssikärkeä – suomalaiselta ällistyttävä näyte voittopelissä: ”Olin vain, että voi hyvänen aika”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin Aleksander Barkov jatkaa kipuamistaan kohti NHL:n piste- ja syöttöpörssin kärkipaikkoja. Ensiksi mainitussa suomalainen on jo 11:s tehoin 9+25=34 ja jälkimmäisessä peräti kuudes.

Sunnuntaiyönä suomalainen iski 4-1-voittoon päättyneessä Columbus Blue Jackets -pelissä tehot 0+2=2. Barkov alusti joukkueensa ensimmäisen maalin heti alkusekunneilla sekä voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman. Avaushäkki syntyi ajassa 00.18.

– Sellainen antaa aina lisäbuustia alkuun, Mike Hoffman sanoi seuran kotisivuilla.

– Aikainen maali auttoi taatusti, päävalmentaja Joel Quenneville komppasi.

Ottelun kolmostähti Barkov sai vastuuta reilut 19 minuuttia, tehotilastoon suomalainen kirjasi lukeman +2. Toisen maalin rakentaminen oli sentteriltä hirvittävä taidonnäyte.

– Se oli huikeaa, maalin iskenyt Josh Brown hehkutti.

– Olin vain, että voi hyvänen aika. Hän napsautti kiekon minulle, ja siitä tuli upea maali taatusti. Barkov on mahtava. On hauskaa olla askissa hänen kanssaan.

Floridan paidassa nähtiin myös toisen pelaajan toimesta sinivalkoista väriä. Aleksi Saarela pelasi NHL:n runkosarjadebyytissään vajaat 11 minuuttia tehoitta. Myös plusmiinusvertailu jäi nollille.

LUE MYÖS:
Ei hyvää päivää! Sebastian Aho takoi NHL:ssä hattutempun ja ennätystehot: ”Ja arvatkaa kuka antoi syötön!”


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)