Jesse Puljujärven tehokas alkukausi Oulun Kärpissä on herättänyt luonnollisesti huomiota myös NHL:n suunnalla, joskaan aivan kaikki eivät ole vakuuttuneita suomalaisnuorukaisen yli piste per peli -tahdista kotimaan Liigassa.

Nyt arvostelijoiden joukkoon liittyy tunnettu NHL-toimittaja, Edmonton Oilersia läheltä seuraava Jim Matheson, jonka arvio Liigan nykytasosta on varsin karua luettavaa.

– Rakastan sitä että Puljujärvi tekee maaleja Suomessa ja näyttää saaneen kätensä ja itseluottamuksensa takaisin. Hienoa hänelle. Mutta tehdään yksi asia selväksi: Suomi (Liiga) ei ole vertailukelponen edes AHL:n kanssa. Se on neljänneksi tai viidenneksi paras sarja maailmassa. Se ei ole yhtä hyvä sarja kuin AHL tai KHL, Matheson sivaltaa.

Matheson ei liene arvionsa kanssa kovinkaan väärässä huolimatta Leijonien pitkälti Liiga-miehistöllä keväällä nappaamasta MM-kullasta. Liigan tämän hetkinen pistepörssikärki Juho Lammikko ei esimerkiksi tehnyt viime kaudella NHL:ssä pelaamissaan 40 ottelussa ainuttakaan maalia, mutta on iskenyt alkukaudella 17 Liiga-pelissä jo tehot 7+14=21.

Puljujärvi puolestaan löytyy Liigan pistepörssin kuudennelta sijalta. 21-vuotias laituri on iskenyt 17 peliin tehot 11+7=18.