Dallas Stars on päässyt NHL:ssä kovaan iskuun. Kun joukkue kukisti perjantaiyönä Winnipeg Jetsin luvuin 5-3, kasvatti tähtipaitainen lauma pisteputkensa jo kymmenen ottelun pituiseksi. Tuo putki on seurahistorian kahdeksanneksi pisin, ja ennätys on 15 peliä käsittävä putki parinkymmenen vuoden takaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @DallasStars recorded a double-digit point streak for the 10th time in franchise history and eighth since the club began play in Texas. #NHLStats

Dallas-leirissä erityisen kovasti henkilökohtaisella tasolla liekehtii Jamie Benn. Tällä kaudella tehot 5+8=13 iskenyt kanukki on nimittäin viimeistellyt voittomaalin jo kolmessa ottelussa peräkkäin.

Viime yönä Starsin ykkösketjun vasemmassa laidassa viilettänyt Benn on vasta neljäs pelaaja kautta seurahistorian, – eli myös North Stars on huomioitu – joka on pystynyt latomaan voittomaalin kolmessa kamppailussa peräkkäin.

Edellisen kerran temppuun pystyi liki 14 vuotta sitten Jere Lehtinen. Hän ratkaisi kolme ottelua peräkkäin marraskuussa 2005.

Muut tämän tempun pelaajat ovat Pierre Turgeon marraskuussa 2002 ja Wayne Connelly tammikuussa 1968.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @DallasStars extended their point streak to 10 games, including five consecutive victories.

@jamiebenn14 has scored the winning goal in each of their last three contests. #NHLStats
Jamie Benn is the fourth player in @DallasStars / North Stars history to score a winning goal in three straight team games.

He joined Wayne Connelly (Jan. 27-31, 1968), Pierre Turgeon (Nov. 13-17, 2002) and Jere Lehtinen (Nov. 13-18, 2005). #NHLStats

Jetsiä vastaan Dallas tupelsi kolmen maalin johtonsa, mutta Bennin 4-3-häkki reilut neljä minuuttia ennen loppua toi helpotusta ja lopulta täydet pisteet.

– Tuollaisessa johtoasemassa pelin haluaa paketoida hyvissä ajoin. Mutta kreditit heille, he ovat hyvä joukkue. Kaukalossa oli kovaa vääntöä ja he tekivät comebackin. Olimme onnekkaita voittaessamme, Benn tiivistää Dallasin kotisivuilla.

Voittomaalin syntymistapa oli suomalaislasien läpi katsottuna katkera. Benn riisti pikkumustan Jetsin puolustusalueella Patrik Laineelta siis vain minuutteja ennen loppua. Laituri veivasi kumilätkän yksilösuorituksen päätteeksi rystyltä Winnipegin reppuun vuorenvarmasti.

– Luulen, että hän kielsi meitä häviämästä, Stars-luotsi Jim Montgomery veistelee.

Huima pisteputki on nostanut Dallasin osakkeita lännen konferenssissa roimasti. Joukkue on siinä neljäntenä ja keskisessä divisioonassa kolmantena.

– Ollakseni rehellinen, peli ei ollut minulta itseltäni kovinkaan hyvä, voittomaalien erikoismies sadattelee silti.

LUE MYÖS:
”Enemmän kuin epätodennäköistä” – Aleksander Barkov kipparoi Panthersin jo toistamiseen käsittämättömään temppuun, nousi Olli Jokisen ohi upeassa tilastossa