Los Angeles Kingsin Ilja Kovaltshuk on tällä hetkellä yksi puhutuimmista jääkiekkoilijoista.

36-vuotias venäläishyökkääjä on joutunut NHL:ssä vaikeaan tilanteeseen, kun hänet on hyllytetty pelaavasta kokoonpanosta. Harjoituksiin hän saa kuitenkin osallistua.

Kovaltshuk ei ole pystynyt tälläkään kaudella nousemaan odotetulle tasolle. Hyökkääjä on saalistanut 17 ottelussa ainoastaan yhdeksän (3+6) tehopistettä. Tämän myötä hänen nimensä on noussut siirtohuhuihin – ja kiinnostusta löytyy.

– Jos Kovaltshuk sopii konseptiimme, niin tulemme keskustelemaan. Päävalmentaja Bob Hartley tuntee hänet Atlantan ajoilta, ja tietää hänen vahvuudet ja heikkoudet. Uskon, että jos Kovaltshuk olisi Omskissa, niin hän ei ole olisi tarpeeton. Mutta emme voi tietää, miten tarina tulee päättymään Kingsin kanssa, Omskin presidentti Maxim Sushinsky kommentoi venäläiselle Allhockey.ru:lle.