Kanadan legendaarisimpiin jääkiekkoasiantijoihin lukeutuva Don Cherry sai maanantaina potkut Hockey Night in Canadan suositusta Coach’s Corner -ohjelmasta rasistisiksi tulkittujen lausuntojensa vuoksi.

Cherry kommentoi potkujaan tuoreeltaan Toronto Sunin toimittajalle ja hyvälle ystävälleen Joe Warmingtonille antamassaan puhelinhaastattelussa.

Pohjois-Amerikassa ja varsinkin Kanadassa nousi viikonloppuna suuri kohu Cherryn täräytettyä suorassa lähetyksessä, että hänen mielestään maahanmuuttajien pitäisi hävetä, jos he eivät pidä rinnassaan kaatuneita kanadalaisia sotaveteraaneja kunnioittavia Remembrance Day -unikkoja.

– Tiedän mitä sanoin ja tarkoitin sitä. Jokaisen Kanadassa asuvan tulisi käyttää unikkoja kunnioittaakseen kaatuneita sotaveteraanejamme. Puhuin asiaa ja seison sanojeni takana. Olen vieraillut Afganistanissa jouluna, osallistunut kaatuneiden hautajaisiin sekä kunnioittanut heitä ohjelmassani.

– En voi muuttua kesytetyksi robotiksi vain säilyttääkseni työpaikkani. Olisin mielelläni jatkanut Coach’s Cornerissa. Ongelma on siinä, että mikäli minun pitäisi miettiä liikaa kaikkea sanomaani, kyseessä ei olisi enää Coach’s Corner, lähes viikottain lööppeihin lausunnoillaan päätynyt kiekkolegenda perusteli kehottaen vielä haastattelun lopuksi kaikki käyttämään unikkoja jatkossakin.

Entinen NHL-valmentaja ehti toimia yhtenä Kanadan kiistellyimpänä kiekkoäänenä 35 vuoden ajan ennen maanantain potkujaan.

LUE MYÖS: Loukkaantuneen Sidney Crosbyn tilanteesta huolestuttavia lisätietoja