NHL-järkäleeltä hurja paljastus: Teloi alastoman Saku Koivun veriseen kuntoon – ”Tuli niin paljon verta, että edes takapuoli ei näkynyt”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä mittavan uran tehnyt pakkijärkäle Craig Rivet teki tuoreessa Instigators-podcastissa rajun paljastuksen erikoisesta episodistaan suomalaishyökkääjä Saku Koivun kanssa.

Vuonna 2006, kun Montreal Canadiens oli pudotuspelien avauskierroksella 2-0-voitoin johdossa Carolina Hurricanesia, Rivet onnistui ennen kolmatta peliä toilailemaan joukkueensa kapteenin sairaalaan.

– Juoksimme hotellin käytävällä kilpaa vessoille. Tietysti Saku oli nopeampi kuin minä, joten hän voitti minut juoksukilpailussa. Mutta minulla on aina tapana saada viimeinen nauru, joten iskin hänet vessanpöntön takaosaa vasten. Vessanpönttö tuhoutui täysin ja siitä alkoi ruiskuta vettä huoneeseemme. Sitten kuulin Koivun huutavan: ”kutsu valmentaja tänne! Kutsu valmentaja tänne!” Hän lähti kävelemään käytävää pitkin, ja yhtäkkiä minua alkoi vetämään henkeen, sillä koko hänen selkänsä oli täysin veressä. Hänestä tuli niin paljon verta, etten edes voinut nähdä koko takapuolta enää – sillä hän tosiaan oli alasti, Rivet kertoi.

– Aloin pyyhkimään verta pois valkoisella pyyhkeellä, ja se teki asiasta vain pahempaa. Se kun näin veren pulppuavan hänen selässään olevasta avonaisesta haavasta… Se oli kuvottavin näky ikinä. Se haava oli suunnattoman syvä, 45-vuotias kanadalainen jatkoi.

Koivu toimitettiin välittömästi sairaalaan, jossa hänen haavansa hoidettiin.

– Hän ei pystynyt koskemaan varpaisiinsa, mutta hän pystyi silti pelaamaan (kolmannessa ottelussa). En tiedä miten hän teki sen, Rivet ällisteli.

Miten Canadiensin valmentajat sitten ottivat tiedon tästä episodista vastaan?

– Taisimme kertoa valmentajille, että hän liukastui lattialle, Rivet sanoi.

Canadiens hävisi lopulta kolmannen osaottelun, jonka Koivu joutui jättämään korkeasta mailasta tulleen vamman takia kesken. Hurricanes eteni pudotuspelisarjasta jatkoon ja voitti keväällä lopulta Stanley Cup -mestaruuden.