Vuosi 2019 oli hyvä varausvuosikerta Suomelle. Sinivalkoisia nimiä huudettiin ensimmäisellä kierroksella kolme kappaletta, ja Kaapo Kakko meni koko tilaisuuden toisena pelaajana. Ensi kesän varaustilaisuus saattaa olla paljon synkempi.

HIFK:ssa pelaavasta Anton Lundellista odotetaan Suomen kärkivarausta ja häntä povattiin pitkään viiden ensimmäisen pelaajan joukkoon. Lundellin osakkeet ovat laskeneet tasaiseen tahtiin.

The Athleticin NHL-asiantuntija Corey Pronman julkaisi oman arvionsa huippulupauksista. Lundell oli listattu vasta 13. sijalle.

– Lundell on näyttänyt viime kauden aikana, että hän pystyy tekemään pisteitä ammattilaistasolla. IFK:ssa hän on pelannut kunnon minuutteja ja päässyt ylivoimallekin 17-vuotiaana, Pronman kirjoittaa.

– Lundell on todella älykäs sentteri, joka luo tilanteita ja pelaa tehokkaasti. Hän jakaa mielipiteitä NHL-skouttien kesken, koska hän on keskinkertainen luistelija ja häneltä puuttuu hyökkäystaitoja. Silti hän on aina tehnyt tehoja, missä joukkueessa tai maajoukkueessa onkin pelannut.

Tällä kaudella Lundell on pelannut yhdeksässä Liiga-ottelussa. Niissä hän on tehnyt tehot 3+1=4.

Voit katsoa koko Pronmanin rankingin alta.

  1. Alexis Lafreniere
  2. Quinton Byfield
  3. Alexander Holtz
  4. Lucas Raymond
  5. Yaroslav Askarov
  6. Cole Perfetti
  7. Jamie Drysdale
  8. Tim Stutzle
  9. Marco Rossi
  10. Dylan Holloway
  11. Hendrix Lapierre
  12. Justin Barron
  13. Anton Lundell
  14. Rodion Amirov
  15. Jeremie Poirier
  16. Kaiden Guhle
  17. Jaromir Pytlik
  18. Dawson Mercer
  19. Connor Zary
  20. Antonio Stranges
  21. Jake Sanderson