Jääkiekon CHL-ottelu ranskalaisen Grenoblen ja sveitsiläisen Bernin välillä sai aiemmin viikolla todella kiusallisen alun. Vierasjoukkueen kunniaksi ämyreistä ei kajahtanutkaan Sveitsin kansallislaulua, vaan Ruotsin.

Tapauksesta tuli täydellinen farssi, sillä samalla hallin mediakuutiolle ilmestyi Ruotsin sinikeltainen lippu. Näet nolosta tilanteesta videon ohesta.

Kuten pelaajien ja Bern-luotsi Kari Jalosen kasvoilta näkee, taisi ilmassa vallita epäuskoinen fiilis. Myös yleisöstä kuului vislauksia.

Oli kyseessä inhimillinen erhe tai tietämättömyys Bernin kotimaasta, oli virhe anteeksipyynnön arvoinen. Grenoble olikin pyytänyt sveitsiläisseuralta ja maan kansalta anteeksi puheenjohtaja Jacques Rebohin johdolla.

Jääkiekko on Ranskassa pieni laji. Esimerkiksi vuoden 2017 Kölnin ja Pariisin kisojen aikaan osa Pariisin kaduilla tallanneista ihmisistä ei tiennyt sitä, minkä lajin MM-kisat heidän kotikaupungissaan ovat kesken.

Bern voitti tiistain ottelun 3-1 väärästä kansallislaulusta ja lipusta huolimatta. Joukkue eteni lohkosta jatkoon, Grenoble puolestaan lähti laulukuoroon.