Kärpät tiedotti tiistaina vahvistavansa valmennustaan.

Oululaisseura on tehnyt valmentajasopimuksen Santeri Hillin kanssa. 31-vuotias Hilli toimii jatkossa Kärppien videovalmentajana. Tuore kontrahti kattaa kuluvan kauden ja siinä on myös optio tulevasta sesongista.

– Pyrimme parantamaan valmennusta ja nykyaikaistamaan sitä. Tätä kautta saadaan pelaajille enemmän henkilökohtaista valmennusta ja apuvalmentajien työpanosta keskitetään etenkin nuorten pelaajien kehittämiseen, toteaa Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho joukkueen tiedotteessa.

Hilli on toiminut viitenä edelliskautena maalivahti- ja videovalmentajana Red Bull Salzburgissa, Itävallassa. Ennen ”ulkomaankomennustaan” hän ehti valmentaa Kärppien junioripuolella lähes kymmenen vuoden ajan.

Videovalmentajana Hillin tehtävänä on olla pelien aikana ylhäällä katsomossa tietokoneen kanssa koodaamassa ja purkamassa peliä osiin. Materiaali on käytössä heti, kun halutaan katsoa esimerkiksi jotain yksittäistä tilannetta tai tiettyä vaihtoa.