Häntäpäähän jämähtänyt HIFK ajautunut kriisin partaalle – tilastot hirveää luokkaa: ”Kun ei pysty tekemään hienoja maaleja, niin pitää tehdä p*skaisia maaleja”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK on ajautunut jonkinlaisen kriisiin Liigassa. Joukkue miehittää sarjassa vasta 12:tta sijaa ja maaleja se on tehnyt vähiten kaikista. Vastustajien reput ovat heiluneet kahdeksassa ottelussa vain 16 kertaa, eli lyhyellä matematiikalla laskettuna kahdesti per ottelu.

Maalinteon armoton tuska näkyi pahiten perjantaina Pelicansin isäntänä. HIFK voitti laukaukset 66-28, mutta hävisi ottelun tylysti 0-3. Lahtelaisvahti Tomi Karhunen otti toisessa erässä hävyttömät 20 torjuntaa, ja koko pelissä niitä kertyi peräti 42 kappaletta.

– Kolmas erä meni tuskan ja pakottamisen puolelle ja siinä näkyi maalinteon tuska, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen (arkistokuvassa) manasi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Helsinkiläiset ovat voittaneet tällä kaudella varsinaisella peliajalla vain kahdesti ja edellinen suora voitto on irronnut reilut kolme viikkoa sitten 18. syyskuuta. Kolmessa edellisessä pelissä joukkue on iskenyt kolme häkkiä. Mitä maalinteon tuskassa on taustalla?

– Isoin syy on onnistumisten puute, luotsi järkeili.

Lauantaina HIFK jatkaa kauttansa – voisi kait puhua kuolemanottelusta – KooKoota vastaan. Kun ottelun kotijoukkue on maalannut tällä kaudella 18 kertaa, ovat kaukalossa vastakkain kaksi Liigan tehottominta jengiä.

– Kun ei pysty tekemään hienoja maaleja, niin pitää tehdä p*skaisia maaleja, HIFK:n päävalmentaja latasi.

Helsinkiläisjoukkueen viimeistelyn tuskaa kuvaa hyvin sen kultakypärä. Sitä kantaa Jesse Saarinen – Liigan pistepörssin 40:s ilman maaleja tehoin 0+6=6. Saarinen on ollut jäällä vain kerran, kun joukkue on iskenyt maalin tasakentällisin tai alivoimalla: Tehotilasto näyttää lukemia +1/-6=-5.

Jotain iloa HIFK:lle tuo sen ylivoima. Tuo on johtanut maaliin joka neljäs kerta prosenttien ollessa 25 tasan. Se on neljänneksi paras koko sarjassa.

Liigakierros kello 17 alkaen. Ohjelmassa täysi seitsemän ottelun ilta.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.