Hämmentävään tilastofaktaan pystynyt suomalaispelaaja tuo iloa NHL:n floppijoukkueeseen – konkari kehui vuolaasti: ”Ketjumme on yhtenäinen”

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars järjesti sunnuntain vastaisena yönä häikäisevän suomalaistulituksen kaadettuaan Philadelphia Flyersin luvuin 4-1. Maaleista peräti kolme oli sinivalkoisten pelaajien käsialaa. Jos oli suomalaiskokonaisuus kunnossa, niin samaa voi sanoa Dallasin kakkosketjusta.

Ketju Jamie Benn (0+1) – Roope Hintz (1+0) – Corey Perry (1+2) summasi yhteensä tehot 2+3=5. Ottelun maalihanat avannut suomalaissentteri takoi viime kaudella 58 runkosarjan pelissä yhdeksän maalia ja kaikkiaan 22 pinnaa, 13 pudotuspeliä toivat tehot 5+3=8.

Nyt Hintz on jo pelkästään tämän kauden kymmenessä pelissä takonut tehot 6+1=7. Debyyttikaudella 2018-19 kuusi maalia vaati 45 ottelua. Tilastofakta on kieltämättä hämmentävä.

Hintzin johtaman ketjun kemiat kohtaavat ja tätä edesauttaa se, että Perry ja Benn ovat pelanneet keskenään Kanadan maajoukkueessa.

– Näittekö Roopen maalin? Me muut pelasimme iholla ja Roope pääsi sooloilemaan. Ketjumme on yhtenäinen, kokenut 34-vuotias Perry iloitsi Starsin verkkosivujen mukaan.

Ketju on todellakin kokonaisvaltainen.

– Pelasimme alhaalla hyvin. Mutta meidän on pelattava kovaa ja fyysistä kiekkoa.

Dallasille kauden alku on ollut täydellistä tervanjuontia. Voitto oli sille vasta ensimmäinen varsinaisella peliajalla, ja kyseessä oli jo kymmenes ottelu.