Moni Detroit Red Wingsin fani saattoi hieraista silmiään tämän kesän varaustilaisuudessa, kun seura varasi jo toisen kierroksen (35.) alussa tuntemattoman suomalaispuolustajan Antti Tuomiston.

Tuomisto on jopa Suomessa suhteellisen tuntematon nimi, sillä 18-vuotias porilainen kiekkoilee parhaillaan parrasvalojen ulkopuolella Ässien A-junioreissa.

Viime kaudella A-junioreissa 45 ottelussa tehot 9+26=35 summannut 194-senttinen pakkijärkäle on pistänyt tällä sesongilla aivan uuden vaihteen silmään, sillä 11 ottelussa on syntynyt jo pisteet 4+10=14.

The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman kävi katsomassa paikan päällä Ässien A-juniorien peliä ja ihastui näkemäänsä.

Pronman oli listannut nuoren suomalaisen tuoreessa kehittyneimpien kiekkolupausten -listauksessa jopa toiselle sijalle.

– Tuomisto dominoi Suomessa A-junioreissa – niin kuin noin korkealla varatulta pelaajalta odotetaankin tuolla tasolla. Kävin katsomassa hänen peliään ja hän oli vakuuttava. Hän pysäytti monta vastustajan hyökkäystä ulottuvuudellaan ja fyysisyydellään. Hän ei voittaisi montaa luistelukilpailua NHL:ssä, mutta hänen luistelunsa näyttää paljon paremmalta, kuin muistin. Tästä syystä nostaisin hänen statuksensa varteenotettavaksi NHL-lupaukseksi, Pronman kirjoitti.

Ei olisi epäilystäkään, etteikö 194-senttinen puolustaja voisi kokeilla jo siipiään Liiga-tasolla Ässien riveissä. Toisaalta voihan kyseessä olla se, että Tuomisto haluaa pitää ovensa auki Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:lle. Kyseinen sarja nimittäin vaatii, ettei pelaajalla ole tilillään otteluita ammattilaissarjassa.