Arvio: NHL:n viime vuosien yksi pahimmista suomalaisflopeista vaihtamassa maisemaa, Rasmus Ristolainenkin yhä lähtökuopissa

© Kuva: Getty Images

Mediajätti Sportsnetin toimittaja Mike Johnston on kasannut suomalaislasien läpi katsottuna erään mielenkiintoisen listan NHL-pelaajista alkavan kauden alla. Siinä on 12 soturia, jotka toimittaja näkee olevan alati siirtouhan alla.

Tusina pitää sisällään kaksi suomalaista. He ovat nuorten maailmanmestaripuolustajat, Dallas Starsin Julius Honka ja Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen.

Toimittajan mukaan Hongan kohdalla siirtyminen muihin maisemiin on vain ajan kysymys. 23-vuotias pakki ei valitettavasti ole edelleenkään löytänyt paikkaansa Starsista. Hongalla ei sitä paitsi edes ole sopimusta alkavaksi kaudeksi.

– Canadiensin ja Hurricanesin on kerrottu olevan kiinnostunut hänestä.

Dallasin kesän 2014 ykköskierroksen 14. varaus on pelannut NHL:ssä kaudesta 2016-17 lähtien 87 runkosarjan peliä tehoin 2+11=13. Koska vastuuta eikä kyllä onnistumisiakaan ole tullut pienestä varausesta huolimatta, voi pakkia pitää ilman sen kummempia perusteluita yhtenä viime vuosien rajuimmista suomalaisflopeista koko sarjassa.

Jos Honka nyt sattuisi siirtymään jompaan kumpaan mainitusta laumoista, olisi toinen niistä entistä vahvemmin suomalaisjoukkue. Habsissa kautensa aloittavat ilman mitään suurempia takaiskuja Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen ja Joel Armia sekä Hurricanesissa Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Erik Haula.

Ristolainenkin muualle?

Ristolaisen kohdalla Johnston puolestaan painottaa pelaajan kierrelleen ja kaarrelleen alati, kun häneltä on kysytty siirtopyynnöstä. Tuollainen reagointi kertoo paljon.

Yhteensä kolme Sabresin runkopuolustajaa aloittaa kautensa sairastuvalla. He ovat Brandon Montour, Zach Bogosian sekä Lawrence Pilut.

Lasaretin puolella kauden aloittavasta kolmikosta Montourin paluu lienee lähimpänä. Pilut puolestaan pääsee aloittamaan kevyet jääharjoitukset vasta lokakuun puolivälissä.

– Kun tämä kolmikko palaa jäälle, Sabresilla on käytännössä kaksi vaihtoehtoa: Penkittää yksi 3,3-5,4 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavista puolustajistaan tai kaupata yksi heistä muualle. Valinta näyttää ilmeiseltä, toisen jättimedian, eli The Athleticin NHL-toimittaja John Vogl näki viitaten selvästi Ristolaiseen.

Vuoden 2013 ykköskierroksen kahdeksas varaus aloittaa Buffalossa jo seitsemännen kautensa. Häntä kuvaillaan etenkin kiekon kanssa hyväksi siniviivapelaajaksi, joka voisi kuulua käytännössä missä tahansa joukkueessa neljän kärkipakin joukkoon.

Turkulainen on pelannut NHL:ssä 424 runkosarjan ottelua tehoin 36+158=194. Tehotilasto on jäätävän huono, joskin surkeassa joukkueessa ymmärrettävä -143. Suomalaispakki on viime vuosina joutunut pelaamaan illasta toiseen vastustajien ykkösnimiä vastaan.

LUE NHL:N KESKIVIIKON JUTUISTA MYÖS:
Patrik Laine palasi Jetsin jäille – toimittaja teki suomalaisesta todella lupaavan havainnoin

Supertähtien lähdöt avaamassa saumat – Liigassa ihastuttanut hyökkääjä saamassa isoa vastuuta Jarmo Kekäläisen johtamassa Blue Jacketsissa?