Alivoimalla KalPaa pilkkanaan pitänyt Liigan supertähti pisti historiakirjoja uusiksi – vain Pelicans-pakin sekopäinen ennätys edellä

© Kuva: Juha Tamminen

Liigadatan Twitter-tili kertoo, että Tapparan Tyler Morleyn lauantaina KalPaa vastaan paiskoma kypärätemppu oli 2000-luvulla sarjan historian nopein hyökkääjän tekemä ja toiseksi nopein kaikki pelaajat huomioiden. Kanadalaistähti iski maalinsa neljään minuuttiin ja 56 sekuntiin.

Kaikkein käsittämättömintä knallissa oli se, että Tapparan ykkössentteri iski kolmesta maalista peräti kaksi alivoimalla. Kaiken lisäksi näiden välissä alivoimalla osui myös Veli-Matti Vittasmäki.

Noiden neljän minuutin ja 56 sekunnin aikana Tappara iski kaikkiaan peräti kuusi maalia. Morleyn ja Vittasmäen lisäksi osuivat Niko Ojamäki ja Olavi Vauhkonen. Voit katsoa Tapparan 2-6-vierasvoittoon päättyneen pelin maalit täältä.

Morley kunnostautui vastaavanlaisessa tempussa edellisen kerran reilut puoli vuotta sitten SaiPan väreissä. Hän iski pikkumustan kolmesti JYPin reppuun maaliskuussa vain yhdeksässä minuutissa ja 53 sekunnissa.

Tällä kaudella poikkeuksellisen nopeaan tahtiin hatullisen on kiskonut Morleyn lisäksi myös JYPin Jarkko Immonen. Hän iski Ässiä vastaan kypärätempun syyskuussa 11 minuutissa ja 18 sekunnissa.

Kuluvan vuosituhannen nopein ja samalla kaikkien aikojen nopein kypärätemppu on Pelicansissa puolustaneen Juha Leimun nimissä. Hän iski täysin käsittämättömän ennätyksen JYPiä vastaan nelisen vuotta sitten joulukuussa 2015 sekopäisesti 44 sekunnissa. Nuo maalit näet esimerkiksi täältä.

Liigakierros tiistaina kello 18.30 alkaen: SaiPa-Ässät, Sport-HPK


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.