Winnipeg-valmentaja antaa Patrik Laineen maistaa omaa lääkettään: ”Kestän pienen loan heiton”

© Kuva: Getty Images
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Patrik Laine kohautti kiekkomaailmaa Iltalehden haastattelussa. Hän sanoi suoraan, että toisessa NHL-seurassa hän saisi paremmat ketjukaverit ja kritisoi avoimesti sentteri Bryan Littlea. Voit lukea lisää aiheesta tästä.

Sanomalehti Winnipeg Sun tykitti Lainetta armotta takaisin.

– Suomalaishyökkääjä saattaa yhä olla ilman sopimusta, mutta hän oli silti läsnä Jetsin harjoitusleirillä tiistaina. Niin käy, kun heittää hieman lokaa joukkuekavereiden ja valmentajan niskaan, kuten Laine teki haastattelussa suomalaistoimittajan kanssa, lehdessä kirjoitetaan.

Winnipeg Sunin haastattelema päävalmentaja Paul Maurice on omissa kommenteissaan hienovaraisempi, mutta antoi rivien välissä Laineen maistaa omaa lääkettään ja heittiä suomalaishyökkääjälle kritiikkiä.

– Viime vuosina meillä on ollut täällä kolme, todella nuorta pelaajaa, Maurice sanoi viitaten Laineeseen, Nikolaj Ehlersiin ja Kyle Connoriin.

– Osaamme kaikki laskea, mitä siitä seuraa. Kaksi heistä tulee olemaan yhdessä ketjussa ja yksi tulee olemaan toisessa. Ja hän on täysin oikeassa… on yhdeksän muutakin hyökkääjää, jotka haluaisivat pelata ykkösketjun vasemmassa laidassa. Ymmärrän sen, niin kuin kaikki muutkin, Maurice sanoi.

– Käytän ajokorttivertaustani: kenellekään ei anneta auton avaimia 14-vuotiaana.

Laineen kritiikki ei Mauricen mukaan hetkauttanut häntä suuntaan tai toiseen.

– Kestän pienen loan heiton. Se ei vaivaa minua paljoakaan. Yksittäinen kokemus on toissijaista joukkueen kokemukselle, Maurice sanoo.

– Hän saa paljon aikaa ykkösviisikossa ylivoimalla. Hän on nuori poika, jolla on ollut paljon menestystä kolmessa vuodessa. Hän ei ole tehnyt sitä tietenkään yksin, voin vakuuttaa. On hyvä haluta enemmän jääaikaa ja peliaikaa. Ne ovat hyviä asioita.

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!