Suomalaistähti umpikujassa? Koki KHL:ssä yllättävän kohtalon, tänne hän haluaisi siirtyä: ”Olimme aika pettyneitä, kun he toitottivat koko kauden sitä samaa”

Ruotsalainen Hockey News -sivusto kirjoitti, että suomalaisvahti Joni Ortio olisi halukas palaamaan SHL:ään. Me kirjoitimme vielä eilen, että kassari kuuluu sveitsiläisen Zürichin harjoitusvahvuuteen tällä hetkellä.

Pelaajan agentti Thomas Sjögren painotti palaamishalua Ruotsiin.

– Yritämme sitä kyllä, mutta tilanne on mikä on. Kaikkien joukkueiden maalivahtiosastot ovat valmiita. Olemme puhuneet siitä, että Joni on valmis paikkaamaan mahdollisia loukkaantumisia tai tulemaan hätiin, jos joku joukkue kaipaa vahvistusta.

Ortio palasi pohjoisamerikkalaisista kaukaloista Eurooppaan kaudeksi 2016-17. Hän on edustanut tuosta lähtien ruotsalaista SHL-joukkue Skellefteåta kahden ja KHL-porukka Vitjazia yhden kauden ajan.

Vahdin oli agentin mukaan tarkoitus jatkaa Venäjällä. Asiat kuitenkin muuttuivat.

– Olimme aika pettyneitä, kun he Vitjazissa toitottivat koko kauden sitä samaa, että ”Haluamme pitää hänet, haluamme pitää hänet”.

– Sitten yhtäkkiä kesäkuun alussa he kertoivatkin olevansa epävarmoja. Sopimus oli myös lähellä Sveitsiin, mutta sekin kaatui.

Ortio on pysäytellyt kiekkoja kolmen viime kauden ajan Euroopassa aina päälle 90 prosentin varmuudella – niin runkosarja- kuin pudotuspeleissäkin. Luulisi, että ottajia olisi.