Useat NHL:n rajoitetut vapaat agentit ovat saaneet sopimuksen sorvattua juuri kauden alla. Ilman sopimusta isoista nimistä ovat ainoastaan Mikko Rantanen ja Patrik Laine.

Aiemmin Tampa Bay Lightning solmi samanlaisen edullisen sopimuksen Brayden Pointin kanssa. Kanadalaissentteri saa kaudesta palkkaa 6,75 miljoonaa dollaria.

Nuorten pelaajien edulliset sopimukset ovat olleet iso voitto seuroille. Aiempien nuorten supertähtien kontrakteissa ei rajoitetusta statuksesta ole juuri välitetty. Auston Matthews sai suoraan 11 miljoonan dollarin pahvin, ja William Nylanderin sopimustakin pidetään ylihintaisena.

Seurojen tarkka rahalinja on tuntunut madaltavan koko markkinoiden palkkatasoa. Tämä saa osan aiemmin kesällä solmituista sopimuksista näyttämään varsin huonoilta. Isoimmasta kritiikistä on nauttinut Kevin Hayesin seitsemän vuoden sopimus Philadelphia Flyersin kanssa.

27-vuotias sentteri saa vuosipalkkaa 7,142 miljoonaa dollaria. Hayes nakutti viime kaudella 55 tehopistettä runkosarjassa. Häntä voidaan verrata esimerkiksi Pointiin, joka nakutti 41 maalia ja 92 tehopistettä.

Hayesia voi verrata myös Carolina Hurricanesin nappaamaan Ryan Dzingeliin. Laitahyökkääjä nakutti menneellä kaudella 68 ottelussa 56 tehopistettä ja sai ainoastaan kahden vuoden ja 3,375 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen sopimuksen.

Lue myös: NHL-faneilta selkeä näkemys: Patrik Laine palaa syksyllä Liigaan!