Liigan kausiennakko: Tuttu kaava toimii – Tappara kuuluu jälleen Liigan kärkikastiin

© Kuva: Juha Tamminen
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Seuraavaksi esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan toiseksi sijoittuva Tappara.

Vahvuudet

Tappara lähtee ensi kauteen tutuilla eväillä, joilla menestystä on tullut aiemminkin. Jukka Rautakorpi jatkaa joukkueen valmentajana, puolustuksen kärkinimet ovat tuttuja edellisiltä kausilta ja ikinuora Kristian Kuusela viilettää yhä hyökkäyksessä.

Tapparan puolustuksen rungon muodostavat Valtteri Kemiläinen, Tuukka Mäntylä, Teemu Suhonen ja Ben Blood. Kuusikon täydentävät SHL:stä hankittu Alexander Ytterell ja Veli-Matti Vittasmäki. Viime kaudella Liigaan murtautunut huippulupaus Toni Utunen ei mahdu edes aloittavaan kuusikkoon, mikä kertoo paljon pakiston tasosta.

Kirvesrintojen hyökkäyskin on erinomaisessa kunnossa. Charles Bertrand palasi Venäjän ja Sveitsin reissultaan tuttuun ja turvalliseen Suomeen, ja on jälleen kärkiehdokkaita maalipörssin voittajaksi. Toinen kilpailija samalle pystille on joukkuekaveri Niko Ojamäki, joten tulivoimaa Tappara-hyökkäyksestä ei puutu.

Tapparan ykkössentterinä toimii Tyler Morley. Kanadalaishyökkääjä paukutti viime kaudella SaiPan paidassa tehot 17+24=41, joten nyt parempien ketjukavereiden kanssa voi odottaa vielä kovempaa tulosta.

Porkkanahousujen riveistä löytyy myös junioriosaamista. Patrik Puistola paukutti viime kaudella kovia tehoja Mestiksessä, ja nyt hänen odotetaan nousevan Liiga-tasolle. Kasper Simontaival on puolestaan ensi kesän varaustilaisuuden kärkinimiä, ja hänkin saattaa murtautua Liigaan vain 17-vuotiaana.

Charles Bertrand voitti maalipörssin Kärppien paidassa kaudella 2017-18. Kuva: Juha Tamminen

Heikkoudet

Maalivahdit ovat paperilla Tapparan selkeä heikkous. Christian Heljangon otteet heilahtelivat viime kaudella suuresti, ja hyvän ja huonon päivän ero oli todella suuri. Hänellä on ikää kuitenkin vasta 22 vuotta, mikä on Liigan ykkösvahdille harvinaisen vähän, joten hänen voi odottaa ottaneen kehitysaskeleita kesän aikana.

Tapparan kakkosvahti Michael Garteig on vielä suurempi kysymysmerkki. 27-vuotias kanadalainen torjui viime kaudella ECHL:ssä. Hänen torjuntaprosenttinsa oli runkosarjassa 90,9. Pudotuspeleissä hän nousi uudelle tasolle ja pysäytti kiekot 92,8 prosentin varmuudella. Liiga on tasoltaan kovempi kuin ECHL, mutta samalla hän pääsee pelaamaan maalissa, jota vartioi yksi sarjan parhaista pakistoista.

Näin käy

Runkosarjassa 2. sija

Tapparan motto tuntuu olevan ”jos se ei ole rikki, miksi muuttaa sitä”. Kirvesrintojen kokoonpano on täynnä Liigassa meritoituneita ja jo tasonsa näyttäneitä tähtiä. Tappara tulee pelaamaan vahvan runkosarjan ja sijoittuu toiseksi.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!