Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio sarjan kovimmista puolustajista.

5. Joonas Lyytinen, HIFK

24-vuotias Joona Lyytinen palasi Suomeen kesken AHL-kauden. Tulosta HIFK:n pakistossa syntyi välittömästi, ja Lyytinen merkkautti tehot 2+11 pelaamissaan 24 ottelussa. Pudotuspeleissä Lyytisen tehot tyrehtyivät, mutta hän oli joukkueelleen todellinen puolustuspään isäntä. Ensi kauden aikana Lyytinen nousee varmasti isommankin yleisön tietoisuuteen.

4. Tarmo Reunanen, Lukko

Tarmo Reunanen nousi viime kaudella yhdeksi Lukon avainhahmoista. Kesän aikana 21-vuotias puolustaja on ollut mukana New York Rangersin leirityksellä, josta Reunanen on saanut arvokasta oppia maailman huipuilta. Jo viime kaudella Reunanen paukutti 25 tehopistettä. Ensi vuodelta voi odottaa vielä parempia lukemia.

3. Mikko Kousa, HIFK

Mikko Kousa on ollut viime vuodet Liigan johtavia puolustajia. Lahdessa ollessaan hän ei saanut kummoista mediahuomiota, mutta HIFK-pestin myötä asiaan tulee varmasti muutos. Kousa tekee valtavasti töitä aina jäällä ollessaan, minkä sulava luistelu saa näyttämään helpolta. Eikä pidä unohtaa Kousan pistepotentiaalia. Viime kaudella hän kirjautti tehot 10+24=34.

Mikko Kousa siirtyi kesällä Pelicansista HIFK:hon.

2. Ludwig Byström, Kärpät

Kärpät vastasivat puolustajamarkkinoiden nimekkäimmästä hankinnasta. Ludwig Byström siirtyy seuraan AHL:stä Springfield Thunderbirdsistä. Viime kaudella hän viimeisteli tehot 4+26=30. Pisteitäkin tärkeämpää on Byströmin monipuolisuus. Sulavasti luisteleva ruotsalainen on esimerkki modernista puolustajasta, joka tuo lisäarvoa kaikille kolmelle alueelle.

1. Petteri Nikkilä, HPK

Petteri Nikkilä on ehdoton ykkössuosikki puolustajien pistepörssin voittajaksi. Viime kaudella hän oli HPK:n ylivoiman aivot siinä missä Teemu Turunenkin. Pudotuspeleissä Nikkilä nosti vielä uuden vaihtteen silmään ja takoi 18 ottelussa tehot 4+9=13. Ensi kaudella hänestä voi odottaa kasvavan EHT-tason pelaajaksi.

Lue myös: Tässä ovat Liigan ensi kauden TOP 5 maalivahdit!