Liigan kausiennakko: Tässä ovat Liigan ensi kauden TOP 5 maalivahdit!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio sarjan kovimmista maalivahdeista.

5. Atte Engren, HIFK

Kokeneen Atte Engrenin viime kausi oli harvinaisen kaksijakoinen. Runkosarjassa hän ei saanut millään pakettiaan kasaan, vaan otteet heilahtelivat jatkuvasti ottelun sisälläkin. Pudotuspeleissä Engren oli kuitenkin erinomaisessa vireessä, ja oli yksi suurimmista syistä, miksi HIFK onnistui kaatamaan Pelicansin puolivälierissä. Samanlaisia otteita häneltä sopii odottaa jälleen ensi kaudella.

4. Eero Kilpeläinen, KalPa

Eero Kilpeläinen on aina pelatessaan viihdyttävää katsottavaa. Hän on kypsästä iästään huolimatta atleettinen ja liikkuu jäässä nopeasti. Aina Liigassa pelatessaan Kilpeläinen on kuulunut sarjan parhaisiin maalivahteihin. Viime KalPan visiitillään hän torjui kuopiolaiset sensaatiomaisesti hopealle, eikä joukkueelta silloinkaan odotettu mitään.

Eero Kilpeläinen palaa Kuopioon kahden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Kuva: Juha Tamminen

3. Daniil Tarasov, Ässät

Daniil Tarasov on harvinaislaatuinen maalivahtilupaus. Vasta 20 vuoden iässä hänellä on jo vyöllään yksi täysi kausi miesten liigoissa KHL:ssä ja VHL:ssä. Ässien ei tarvitse ajaa häntä sisään, vaan Tarasov on jo valmis ammattilainen. Columbus Blue Jacketsin maalivahtilupauksen voi odottaa nousevan ilmiöksi sekä Porissa että muuallakin Suomessa.

2. Lukas Dostal, Ilves

Tshekin ykkösmaalivahtilupaus Lukas Dostal ehti pelata viime kaudella vain 17 ottelua Ilves-paidassa, mutta nappasi silti heti paikkansa seuran fanien sydämissä. Erinomaisista otteista kertovat myös kovat torjunta prosentit: Liigassa 92,2 ja nuorten MM-kisoissa 95,7%. Ville Kolppaselle tulee olemaan kova työmaa napata peliaikaa Dostalilta, jonka kehityskäyrä osoittaa kovaa vauhtia kohti NHL:ää.

1. Tomi Karhunen, Pelicans

Pelicans nappasi melkoisen vonkaleen alkusyksystä, kun seura naarasi Tomi Karhusen korvaamaan menetettyä Jakub Skarekia. Karhusen taidoista kertovat ennen kaikkea kolme voitettua Suomen mestaruutta. Kaikissa niissä hän on toiminut mestarin ykkösvahtina. Viime vuodet ulkomailla ovat olleet vaihtelevia niin hyvässä kuin pahassa, mutta Liigaan paluu tarkoittaa myös paluuta huipulle.