Liigan kausiennakko: Tässä ovat Liigan ensi kauden TOP 5 hyökkääjät!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio sarjan kovimmista hyökkääjistä.

5. Juhamatti Aaltonen, Pelicans

Juhamatti Aaltonen saapui viime kauden lopulla Pelicansiin kovan kohinan saattelemana. Osa naureskeli, että millaisellakohan asenteella Aaltonen tällä kertaa pelaa. Hän pääsi kuitenkin näpäyttämään epäilijöitään ja iski 11 otteluun tehot 9+4. Aaltonen on parhaimmillaan yksi Liigan taitavimmista ja nopeimmista hyökkääjistä, ja Pelicansilla on hyppysissään mahdollisesti todellinen kultakimpale.

4. Janne Pesonen, Kärpät

Janne Pesonen palaa Ouluun yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Maailmaa matkatessaan hän on ehtinyt voittaa paljon ja mättää tehoja useissa eri liigoissa. Mikään jäähdyttelijä hän ei kuitenkaan ole, vaikka ikää onkin 37 vuotta. Pesonen iski viime kaudella 17 maalia ja 30 tehopistettä SHL:ssä. Tehoja monipuoliselta hyökkääjältä voi odottaa Liigan puolella enemmänkin.

3. Justin Danforth, Lukko

Rauman Lukossa toisen kautensa aloittava Justin Danforth on heittämällä Liigan nopeimpia pelaajia ellei sitten nopein. Häikäisevän nopeuden lisäksi Danforthilta löytyy myös käsiä, josta kertovat viime kauden tehot 18+34=52. Toinen samanlainen kausi avaa varmasti ovet KHL:ään ja isoihin rahoihin.

Justin Danforthin kantaista pikakiituria harvoin nähdään Liigassa.’

2. Jussi Jokinen, Kärpät

Jussi Jokinen ei ole mikään perinteinen NHL-uransa päättänyt suomalainen, joka tulee pelaamaan viimeiset vuotensa Suomeen. Jokinen on yhä NHL-kaliiberin pelaaja, vaikkei viime kaudella sopimusta saanutkaan. Monipuolinen hyökkääjä on jokaisen valmentajan unelma. Liiga-tasolla hän on myös yksi sarjan tehokkaimpia hyökkääjiä.

1. Teemu Turunen, HIFK

HIFK:n toimistolla hikoiltiin varmasti desin hikikarpaloita, kun suomalaisia Liiga-pelaajia virtasi NHL:ään kesän aikana. Mikään seura ei kuitenkaan napannut Teemu Turusta, joten HIFK saa nauttia Liigan pistepörssin voittajan palveluksista ensi kaudella. Turuselta onnistuu niin pelintekeminen kuin maalienkin iskeminen. Häikäisevän taitava Turunen on enää yhden onnistuneen kauden päässä NHL-leirityksestä, eikä sitä todennäköisesti tarvitse odottaa kauaa.