Liigan kausiennakko: Nuori Ilves ärjyy – milleniaalit nostavat tupsukorvat jälleen menestykseen

© Kuva: Juha Tamminen
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Seuraavaksi esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan kuudenneksi sijoittuva Ilves.

Vahvuudet

Ilveksen nippu on täynnä nuoria pelaajia, joilla on takanaan uransa paras kausi. Vaikka muutama nuorukainen floppaisikin, muita eteenpäin menijöitä löytyy iso lista. Menestys ei ole kenenkään yksittäisen pelaajan harteilla.

Nuorta joukkuetta täydentää muutama kokeneempi konkari. Aleksi Elorinne tuo rauhallisuutta omaan päähän, kun taas Jasse Ikonen on fyysisempi palanen pienikokoisessa hyökkäyksessä.

Ilveksen valmennuskin on tottunut opastamaan nuoria pelaajia, joten kokemattomasta rungosta johtuvat haasteet tuskin yllättävät päävalmentaja Karri Kiveä. Hänen takataskustaan löytyy nuorten maailmanmestaruus ajalta, jolloin Suomi ei lähtenyt kisoihin yhdellä nimekkäimmistä nipuista.

Tupsukorvien hyökkäys on äärimmäisen tulivoimainen, mutta paukkuja löytyy myös puolustuksesta. Lassi Thomson ja Oskari Laaksonen ovat kumpikin niin hyviä ylivoiman viivapelaajia, että on suorastaan sääli, etteivät he mahdu samaan aikaan kentälle ykkösylivoimassa.

Ilveksen maalivahtiosastokin on harvinaisen timanttisessa kunnossa. NHL-lupaus Lukas Dostal palaa Tampereelle erinomaisen kauden jälkeen. Aisaparikseen tshekkivahti on saanut Ville Kolppasen, joka voi itsekin olla parhaimmillaan Liigan johtavia maalivahteja.

NHL:ään kesällä varattu Lassi Thomson valitsi ensi kauden seurakseen Ilveksen. Kuva: Getty Images

Heikkoudet

Ilves lähtee kauteen harvinaisen nuorella joukkueella. Joukosta ei löydy montaa nimeä, joilla olisi vyöllään kahta tehokasta kautta ammattilaistasolta. Pystyvätkö Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen kannattelemaan hyökkäystä, jos nuorukaisten peli ei synkkänä marraskuisena iltana toimi?

Joukkue on niin ikään pienikokoinen ja hentoinen. Nähtäväksi jää, miten nuori ryhmä pärjää fyysisempiä joukkueita vastaan kaksinkamppailuissa, kun kausi etenee.

Näin käy

Runkosarjassa 6. sija

Ilves tulee palaamaan pitkän tauon jälkeen menestyksen tielle nuorten tähtiensä ansiosta. Voittavan joukkueen lisäksi tupsukorvat tulee olemaan viihdyttävä nippu, joka täyttää vierasjoukkueenakin halleja. Tulevaisuudessa kauden 2018-19 Ilvestä saatetaan katsella hämmästyneenä, miten monta NHL-pelaajaa pelasi samaan aikaan samassa Liiga-joukkueessa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!